blianhun értékelése


>!
blianhun
Isaac Asimov: Az Alapítvány előtt

Még az Első Galaktikus Birodalom idejében, valamikor 20 éve olvastam a sorozat köteteit, de valószínűleg össze-vissza. Most szépen (ahogy a Seldon-terv előírja) végigrágtam magam az elejétől a végéig, megérte, sok minden a helyére került.
Mindegyik kötet nagyon tetszett, de Hari (és Dors meg persze Eto) miatt ez az első rész marad számomra a legemlékezetesebb. Repül is a kedvencek közé!

1 hozzászólás

Isaac Asimov: Az Alapítvány előtt

Isaac Asimov: Az Alapítvány előtt

Az Alapítvány sorozat időben legelső, bevezető darabja csupán 1988 után kerülhetett az olvasó kezébe. A történet 2020-ban játszódik, I. Cleon császár uralkodása alatt a Trantoron, a Galaktikus Birodalom óriási kupolafővárosában. A hihetetlenül magas színvonalon megszervezett társadalom gigantikus méretű gépezetében a legkisebb fennakadás is a Birodalom bukását okozhatja. Ha a császár ismerné a jövőt, megmenthetné az összeomlás veszélyétől, s saját hatalmát is megszilárdíthatná. Ehhez meg kellene nyernie Hari Seldon bizalmát, aki éppen a pszichohistória elméletén dolgozik. Az Alapítvány regények leendő, legendás hírű Mestere menekülni igyekszik a császári pártfogás alól, mert nem mindegy, hogy elméletét, milyen érdekek szolgálatába állítják. Az izgalmas, fordulatos regényből megtudhatjuk, milyen események előzték meg az Alapítvány létrehozását.

Hirdetés