Noro értékelése


Noro>!
J. Robert King: Az Éjfél Szíve

Monsters & Minstrels: a Ravenloft könyvek első igazán horror darabja egy olyan birodalomba vezet, amelyet a felszínen énekesek, valójában viszont farkasemberek uralnak*. De ez még a régi iskolából való vérfarkas-téma: a lükantrópia itt leküzdhetetlen átok, amely fokozatosan megrontja a lelket, és egyre gonoszabb tettekre sarkallja a hordozóját. A történet két árvaházi fiú barátságát meséli el, amelyet tönkretesz a bosszú- és hatalomvágy. Bennfentes olvasók a világ egyes titkaira is ráismerhetnek, de a könyv önmagában is élvezetes, mint minden idők egyik legszomorúbb szerepjáték-regénye. Sajnos a magyar fordítás eléggé esetlen, és a dalszövegekre sem fordítottak kellő figyelmet. (A maga módján nem kis teljesítmény, hogy sem a rímek, sem a szótagszámok nem stimmelnek sehol… Itt az egyik dal az eredeti szövegből: link)

* Ismerősnek tűnik? Talán azért, mert a legnépszerűbb magyar lapozgatós játékkönyv, A fenevad nyomában pontosan ugyanerre az alaphelyzetre épül.

2 hozzászólás

J. Robert King: Az Éjfél Szíve

J. Robert King: Az Éjfél Szíve

Bosszú – csak ez a szó jár Casimir fejében. A tíz év amit a piszkos gyerekek, a patkányok és a legyek között töltött az árvaházban, elegendő volt ahhoz, hogy elkészüljön a terv, amelyben kidolgozta, hogyan torolja meg anyja ártatlan halálát. De a bosszú könyörtelen úr. Hogy elpusztíthassa halálos ellenségét, a fiú egy sötét és hatalmas átkot hív segítségül. Mikor az beteljesül, utoljára még szembe kell néznie legnagyobb ellenfelével… önmagával.

Az Éjfél szíve a Ravenloft világ sötét hatalmasságait, és szörnyetegeit bemutató harmadik fantasy-történet.