Rémálom értékelése


>!
Rémálom
Diana Rowland: A démon jele

Egy átlagos fantasyra számítottam, és annyira nem azt kaptam. :D Újabb kedvenc sorozatot köszönthetek a könyvtáramban, és már alig várom a második részt. Bár erősen sok káromkodás van benne, de nem lesz tőle rossz a szöveg, hiszen felnőttekről szól, nehéz helyzetekben. Így a sok „kibaszott” meg „szar” egyáltalán nem zavart, csak adott egy alapstílust. Hasonló, mint az Anita Blake, annyiban, hogy itt is van egy véres gyilkossági nyomozás szál és emellett a főhős magánélete és múltja is hangsúlyban van, és bár van részletes szexjelenet (szám szerint kettő), nem olyan elborult és morbid, mint Hamiltonnál. Imádtam a humorát, nem lehet rajta unatkozni, remélem, sok részes lesz. (Van egy-két nyitva hagyott szál, amiből talán nagyobb történet is kerekedhet, de teljesen lezárt kötet.)

4 hozzászólás

Diana Rowland: A démon jele

Diana Rowland: A démon jele

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a fiatal rendőrnőt, Kara Gilliant ötévnyi utcai járőrözés után előléptetik nyomozóvá, azonnal egy brutális gyilkosság közepébe csöppen. Az áldozat holttestére a helyi víztisztítótelepen találnak rá, testén a kegyetlen kínzásokra utaló ezernyi seb között rábukkannak egy művészi tökéletességgel kidolgozott és hátborzongatóan ismerős jelre. A louisianai Beaulacban azt hitték, három éve véget ért a rettegett sorozatgyilkos vérengzése, most azonban minden jel arra utal, hogy a Jelfaragó visszatért.

Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy átlagos gyilkosság, hanem egy természetfeletti erővel rendelkező démon borzalmas bűntette. Mivel Kara misztikus képességekkel rendelkezik – másik látása révén képes megidézni a démonokat –, különös összefüggésekre bukkan, és nemcsak arra jön rá, mire készül a gyilkos, de arra is, hogy mikorra tervezi mindent elsöprő gaztettének végrehajtását. Mire eljön a telihold napja, már csak a gyilkos személye kérdéses.

Kara az életét kockáztatva szembenéz a gonosszal, miközben egy természetfeletti szépségű Démon Lord kísért az álmaiban, nappal pedig egy jóképű, de gyanakvó FBI-ügynök követi minden lépését.

„A szexi démonidéző izgalmas nyomozása minden idők leggonoszabb sorozatgyilkosa után. Bűn lenne kihagyni."

– Charlaine Harris –

Hirdetés