hársvirág értékelése


>!
hársvirág
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Kicsit sántikáló regény ez a lelkileg szenvedő lady-ről, aki megijed a szerelemtől, miközben akkora önbizalommal rendelkezik, amitől egy hadsereg is falnak menne…
De végeredményben élvezhető. (Ha tudod, melyik polcra tegyed!)
Muszáj megosztanom veletek a kedvenc mondataimat e műből:
1. „szempilláin keresztül felnézett a férfira” – Kipróbáltam: Az ember nem tud keresztülnézni a saját szempilláin!
2. „éles, elemző tekintettel” -Na és az milyen? Honnan látod valaki tekintetén, hogy elemző???
3. „Egyedül Ízisz (a lady macskája) elégedetlenkedett: keserves nyávogásban tört ki, amikor Jocelyn elindult, minthogy a csomagok halmából nyilván kikövetkeztette, hogy úrnője hosszú útra készül.” -A macskazseni, aki megszámlálja a csomagokat és ha ez még nem elég, a számból következtetéseket von le az utazás hosszára vonatkozóan! Fantasztikus! (Én nem kedvelem a macskákat,de egy ilyet elfogadnék és mutogatnám is!)
Észrevételeimből kikövetkeztethető a regény abszolútértéke.

5 hozzászólás

Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

A baj sohasem jár egyedül. Így gondolja ezt a szépreményű Lady Jocelyn Kendal, akinek nem elég az édesapja elvesztése miatti gyász, helyzetét az atyai végrendelet is tovább súlyosbítja. A testamentum értelmében, ha hozzá akar jutni örökségéhez, két éven belül férjet kell találnia. A határidő vészesen közeledik, és a férfi, akibe Jocelyn szerelmes, nem viszonozza az érzelmeit. Egy nap megismerkedik egy őrnaggyal, aki súlyosan megsebesült a waterlooi csatában, deréktól lefelé megbénult, és az orvosok szerint csak rövid ideje van hátra. Furcsa egyezséget kötnek: a férfi feleségül veszi Jocelynt, így ő hozzájuthat az örökségéhez, cserébe pedig az immár vagyonos Lady életjáradékkal gondoskodik az őrnagy húgáról. A házasság meg is köttetik, csakhogy a férfi állapota ezután rohamosan javulni kezd, így a frigy ahelyett, hogy megoldást nyújtana Jocelynnek, újabb megpróbáltatások elé állítja.

Hirdetés