Doro értékelése


Doro>!
Agatha Christie: Destination Unknown

A történetet magyar fordításból már ismertem, túl nagy meglepetés tehát nem ért – még úgy sem, hogy évek teltek el az előző olvasás óta. Mégis adott pluszt a könyv, nem is akármilyet.
Agatha Christie szépírói vénája egyszerűen figyelemre méltó. Úgy tud krimit írni, hogy közben a műfajt egyszerűen „felemeli” a szépirodalom polcára. Imádom a stílusát, legyen szó tájleírásról, karakterábrázolásról, vagy iróniába oltott emberszeretetről, amivel szereplőit bemutatja. (A legjobbakat idézetben is kitettem.)
Egyszóval: okosan megírt könyv ez, de messze nem a sztori az , ami elbűvölő, hanem Christie nyelvezete. Bravo.


Agatha Christie: Destination Unknown

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Agatha Christie: Destination Unknown

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hilary Craven has lost the will to live, Mrs Betterton is already dead. Then Hilary is asked to impersonate the dead woman and to trace her husband – a missing nuclear scientist – and her will to live returns. A faked air disaster, a string of radio-active pearls, a leper colony floundering in the dry heat of the Moroccan desert. Hilary is lead towards a terrifying discovery and her new found enthusiasm for life turns into ice-cold fear…

Christie based this book partly on the activities of two famous physicists of the early 1950s: Bruno Ponecorvo, who defected to Russia, and Emil Fuchs, who spied for the Russians. It is another of Christie’s light-hearted thriller novels featuring a daring and fearless heroine.