Bagneso értékelése


>!
Bagneso
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Bájos és humoros történelmi romantika Julia Quinn módra, második rész. Azt hiszem, ez akár a könyv alcíme is lehetne! :) És így, hogy újraolvastam, azt is kijelenthetem, hogy ez a sorozat talán legkedveltebb része számomra. Anthony Bridgertonnak már az első részben is (ahol csak mellékszerepelt még) egy nagyon vonzó és szimpatikus énjét tárta fel előttem a szerző, amit aztán csak tovább fokozott ebben a részben. Az elő- és utószóval nagyon jól keretbe foglalta a történetét, mert az elején még jobban meghozta a kedvemet, és felheccelte a kíváncsiságomat iránta, a végén pedig egy kis magyarázatot is adott a tetteivel, érzéseivel kapcsolatban. Ráadásul Kate személyében egy nagyon kedves és hozzáillő karaktert alkotott párjául Quinn. Az előző részhez képest maguk a Bridgertonok kevesebb szerephez jutottak együttesen, egyikük-másikuk viszont felbukkant azért, és üde színfoltja volt a cselekménynek, gondolok itt persze Colinra. :) Mélyebb tartalommal, és szenvedélyesebb pillanatokkal is bírt ez a rész. Komoly is volt, ahogy azt elvártam a legidősebb Bridgerton történetétől, de közben nem feledkezett meg a humorról, szórakoztatásról (gondoljunk csak a Pall Mall játékra), és persze az egészet átitatta az a bizonyos hangulatos Quinn stílus, ami csakis az ő sajátja.

9 hozzászólás

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1814 is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak.

A herceg, és én folytatása!

Hirdetés