Jeffi SP értékelése


>!
Jeffi SP
Oscar Wilde: A divat rabszolgái

Wilde, az Wilde. Esszék, és szemelvények, és aránylag jól össze voltak válogatva. Csak néha, őrülten magyartalan megfogalmazás volt. Annyira, hogy egy-egy írást alig lehetett értelmezni, vagy egyszerűen elvesztette az érdekességét/érthetőségét. Ennek ellenére maga a könyv tetszett, az utolsó írások, amik hosszabbak voltak, azok húzták fel az értékelést.
Másik zavaró tényező, hogy rövid, egy-egy mondatos idézetek vannak a könyvbe a lapok oldalán elfordítva, és nem jöttem rá, hogy olvassam őket. Mármint, hogy elolvasom az oldalt, és utána a kis idézetet, vagy előbb az idézetet aztán oldalt, vagy elolvasom a könyvet, azt még egyszer átlapozom az idézetek miatt…ez főleg a hosszú írásoknál volt gond, mert ott nem álltam meg, és olvastam el, hiába végeztem az oldallal, hiszen nem feltétlen ahhoz az íráshoz tartozott az idézet, így meg bekevert volna. Tehát szerintem ez egy hülye ötlet volt aki oldalra rakta :P


Oscar Wilde: A divat rabszolgái

Oscar Wilde: A divat rabszolgái

„Minden, amit valaha megírtam, legyen az akár regény, akár színdarab, benne volt az az esszencia, az a gondolatmag, ami miatt egyáltalán érdemes volt tollat ragadnom. Ha valaki még sosem hallott rólam, ha nem olvasta végig egyetlen művemet, egyetlen versemet sem, de valahogy megismeri ezeket a magvakat, nyugodtan elmondhatja magáról: tudom, ki az az Oscar Wilde, tudom, mit gondolt az emberekről, a művészetről és a divatról.”

Hirdetés