Timosz értékelése


>!
Timosz
Szilágyi Cs. Tibor: Harakiri

Szilágyi Cs. Tibor: Harakiri Tanfolyam kezdőknek

Vannak könyvek, amiket nem tudod megmondani, miért is olyan jó olvasni. A Harakiri is valami ilyesmi számomra. Nem egy összefüggő történetnek hat, inkább csak a hallucinációk versenyfutásának, melyik ér előbb célba, melyik talál előbb utat az olvasóhoz. Bárhol nyitom is ki a könyvet, majdnem minden sora szíven talál, ez biztos.
Drog befolyása alatt élt, írt… én a könyv 95%-án drogok nélkül is elgondolkodom életem során. Na ez megijeszt egy kicsit.
Tény, hogy nem mindenkinek íródott, de a saját közönségéhez megtalálja az útját a könyv.
(Fillérekért vettem, de milliókért sem adnám)


Szilágyi Cs. Tibor: Harakiri

Szilágyi Cs. Tibor: Harakiri

A Harakiri egy huszonéves srác szeretettel, iróniával, humorral teli fájdalmas vallomása. Élete filmjét látjuk leperegni előtte, mindennapjaink Budapestjének médiájával, művészetével, ismert figuráival és helyeivel. Elkísérhetjük tripes rohamai, szerelmi mámorai, véget nem érő kezelései és magányos órái, álmai és reményei váltakozó útján, hogy aztán elbúcsúzva tőle , mehessünk haza, saját féltve őrzött paráink közé. A könyv egy a droggal szemben alulmaradt ember fájdalmas kitárulkozása, aki a halál felé vezető úton vissza akarja kapni életét, sza-badságát. Szilágyi Cs. Tibor zenélt, írt, gondolkodott és álmodott. Sokoldalú tehetség volt, ennek minden örömével és nyomorával együtt. Élt 1973- tól 2003-ig.

Hirdetés