Traclon értékelése


>!
Traclon
Csigás Gábor – Fehér László – Nádori Gergely – Serflek Szabolcs – Varga A. Csaba: Shadowrun – Árnyékmagyarország

Egy igazán hiánypótló és hasznos alapötletet valósítottak meg a könyv szerkesztői (akik tehették volna egy kissé kevésbé is egyértelművé, hogy szegedi kötődésűek!): a világszerte ismert és népszerű Shadowrun világának a magyarországi viszonyait kidolgozni, hogy a hazai szerepjátékos társadalom úgymond „hazai terepen” kalandozhasson. A megvalósítás és kidolgozás is remekül sikerült, különösképpen Budapest részletes leírása.
Ellenben, amit miskolciként nem tudok megbocsátani: az Északi Toxikus Zóna… óóóó, hogy k**nátok be, tisztelt alkotók! Csakis emiatt – bármennyire is megérdemelné a könyv egyébként – képtelen vagyok négy csillagnál többet adni rá.
Még szerencse, hogy mi a barátaimmal ezt a problémát egy szimpla huszáros vágással áthidaltuk, és közös megegyezés alapján úgy döntöttünk, hogy az Északkeleti Toxikus Zóna egész egyszerűen nem létezik ! :)


Csigás Gábor – Fehér László – Nádori Gergely – Serflek Szabolcs – Varga A. Csaba: Shadowrun – Árnyékmagyarország

Csigás Gábor – Fehér László – Nádori Gergely – Serflek Szabolcs – Varga A. Csaba: Shadowrun – Árnyékmagyarország

…Mindezek mellett igaz, hogy az ország a korlátlan lehetőségek hazája. Nem sok különbség van az árnyvadászok és az egyszeri emberek között. Mindenki fegyverrel, lehetőleg páncélozott autókban jár. A megvesztegetés nem különlegesség, az élet része. A hirtelen meggazdagodás könnyű, de nagyon veszélyes. …" – Részlet egy Magyarországról szóló dekás tájékoztatóból – Shadowland, 2056.

Kell egy hely, ahol a cégek nem lépnek folyton a nyakadra? Kell egy hely, ahol virágzik az árnyvadász szakma? Ahol el lehet tűnni a balhé után, és ahol nem kérik a RASSZ-odat? Nos, cimbora, ez esetben azt tanácsoljuk, tedd át a székhelyed Magyarországra.
Persze, ha idejössz, nem árt, ha néhány dolgot észben tartasz. Tudd, hogy itt csak magadra számíthatsz. Magyarországon tiéd ugyan a pálya – de ugyanez igaz nálad sokkal nagyobb halakra is, akik nem tétováznak, ha félre kell tenni valakit az útból. Ha életben akarsz maradni, tartsd be az utca íratlan játékszabályait.
Ja, és még valami: ügyelj rá, hogy ne menj a Fertőzött zónák közelébe.

A Shadowrun szerepjáték a közeli jövőben játszódik, amikor a világot óriási mamutcégek, mindenhová elérő számítógépes hálózat, és mágikusan aktív, „felébredt” teremtmények uralják. Ennek az amerikai játéktervezők által megálmodott világnak a mintájára képzeltük el, milyen lenne Magyarország a Shadowrun fantasztikus utópiája szerint. Az ÁrnyékMagyarország önállóan is élvezhető olvasmány, ha azonban ismered a magyarul is kiadott Shadowrun szerepjátékot, akkor az ÁrnyékMagyarország egyben egy szerepjáték kiegészítő is, amely lehetővé teszi, hogy árnyvadászaitok a jövő Magyarországán kalandozzanak.

Hirdetés