gjudit8 értékelése


gjudit8>!
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

Gyermekkorom meghatározó olvasmánya! Fordulatos, érzelmes, érthetetlen és misztikus, ami egy birodalomban, egy uralkodó fejében és egy ember szívében zajlik!
Érdekes volt majd 30 év múltán újraolvasni, az emlék-vázlatból újra felidézni a teljes történetet, más árnyalatokat előhúzni, rég elfeledett színekkel színezni… Szeretném még egyszer eljátszani ezt ezzel a történettel! Megérdemelné, de nekem azt még ki kell érdemelnem! ,-)


Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

360 Ft-tólRégikönyvek.hu antikvár
500 Ft-tólkonyvantikvar.hu antikvár
1 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mikor Zétát, a kis trák kamaszt Konstantinápoly piacán eladják rabszolgának, a világ már a hunok nevétől hangos. Aztán sok viszontagságon megy keresztül, míg végül Priszkosz rétor rabszolgája, tanítványa, barátja lesz. Művelt ifjúvá serdül, s mikor a félelemtől remegő császár küldöttséget meneszt Attilához, Priszkosz kísérőjeként ő is vele megy. Megismeri a hunok országát, elálmélkodik szokásaikon, életükön. Itt, Attila udvarában ejti foglyul a szerelem is. A fiatal rabszolga remény és kétségek között néz fel Emőkére. Ki akar tűnni, fel akar szabadulni, hogy egyenrangú legyen vele, s ezért a hunok oldalán részt vesz a katalaunumi csatában. Nem kíméli magát, de végül is meg kell értenie, hogy a lány Attilát szereti. Nem lehet megérteni az embereket – kesereg. „Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan.”