richvar értékelése


>!
richvar
John le Carré: Hajsza

Kicsit nehezen indult be, az első 100 oldal során majdnem bevágtam a sarokba, de John le Carré több tiszteletet érdemel, ezért nem adtam fel. Milyen jól is tettem, a Karla trilógia második része méltó folytatása az Árulónak. Miután beindulnak az események igencsak figyelni kell.
Továbbra is az a véleményem, hogy le Carré-nál senki nem ír jobban a kémek világáról.


John le Carré: Hajsza

John le Carré: Hajsza

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután George Smiley leleplezte az Árulás című regényben a brit hírszerzés szívébe beépített szovjet ügynököt, természetesen tőle várja mindenki, hogy tegyen rendet és szervezze újra a Köröndöt. Smiley a romokban heverő hírszerzést az alapjaitól szervezi át, és miközben háládatlan feladatát végzi, különös nyomra bukkan: a lebukott kém, az áruló valamit nagyon el akart titkolni előle. A szálak egy hongkongi bankszámlához vezetnek, amin csak gyűlik a tisztázatlan eredetű pénz. Smiley azonnal felismeri a kivételes lehetőséget arra, hogy könyörtelen bosszút álljon ádáz ellenségén, Karlán, a szovjet hírszerzés titokzatos kulcsfiguráján. Összeszedi régi, megbízható munkatársait, majd megbízza Jerry Westerbyt, az örök eminens diákot, a nőcsábász életművészt, hogy életét is kockára téve a Távol-Keleten és Indokínában keresse meg Karla sebezhető pontját. Smiley kíméletlen és eltökélt vadász, aki ha egyszer szagot fog, a végsőkig hajszolja a vadat…
Falvay Mihály fordításában lát napvilágot először a legendás Karla-trilógia második része, amely összetettsége, káprázatos stílusa és felejthetetlen szereplői miatt le Carré életművének egyik legkiemelkedőbb darabja.

Hirdetés