Voorhees értékelése


Voorhees>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai

El kell ismernem, a Sárkánydárda krónikák közel mesteri lezárást kaptak, legalábbis ami az alap trilógiát illeti. Mert a későbbiekben több kötettel, melléktörténettel bővült a sorozat. Szubjektív vélemény, de ez a sorozat többet bírt volna, a történések bővebb magyarázatot igényeltek volna helyenként, arról nem is beszélve, hogy izgalmas és fordulatos eseményekről pár mondatban számolnak be több esetben. Emiatt kicsit bosszús is vagyok, meglátásom szerint bőven fért volna még a történetbe.

A néha kissé elnagyolt cselekményt leszámítva szinte tökéletes történetet kapunk, kellő mennyiségű adrenalinnal, drámával, fordulatokkal. A szereplők jelentős változáson mennek át, az átélt szenvedések hatására az egész történet egy melankólikus felhangot kapott.

Szépen megírt, viszonylag korrekt munka, ám meglátásom szerint elmarad a nyolcvanas évek nagy klasszikusaitól. A történetben több száz oldal maradt benne, ami igazán sajnálatos, mert élvezetesebb lett volna, ha hosszabb is. Kár volt spórolni az oldalakkal.


Margaret Weis – Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai

1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Margaret Weis – Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Közeleg a tavasz, és a természet lassú ébredésével felvirrad a remény is. Mindenre elszánt hőseink most már a Sárkánydárda birtokában elkeseredett, végső ütközetre indulnak a dühödt sárkányhad ellen. A lovagot és a barbárt, a harcost és a félelfet, a törpét és a surranót, de még a sötét lelkű mágust is kétségek gyötrik. Személyes drámákat élnek át, melyekkel mihamarabb meg kell birkózniuk, hogy képesek legyenek legyőzni Takhisist, a Sötétség Királynőjét.