Darth_Revan értékelése


Darth_Revan>!
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sarah J. Maas: A tűz örököse
Nos, sajnos most szembe kell mennek az olvasók többségének véleményével. Sokan írták, hogy az Üvegtrón sorozat első három részé egyre jobb és jobb lesz, A tűz örököse, pedig a legjobb. Sajnos nem így éreztem, az első két könyv után én ezt a kötetet visszalépésnek értékeltem. Amit kifejezetten sajnálok, mert az Éjkorona után vártam, hogy ez a rész még jobb lesz, nos nem lett az. Persze nem rossz a könyv, csak hát az Üvegtrón és az Éjkorona után egy kicsit csalódtam.
A könyv első kétharmadával van igazán gond. Itt sorban váltakoznak a kiváló, a jó és a lapos, unalmas fejezetek. Úgy éreztem, mintha ez egy minőségi hullámvasút lenne csúcspontokkal és mélypontokkal vegyesen. Ambivalens érzést keltett bennem. Voltak olyan fejezetek, melyeket nagyon utáltam, de olyanok is akadtak szép számmal, melyeket imádtam. Sőt, sokáig azt éreztem, hogy erre a részre három csillagnál jobbat nem fogok tudni adni. Aztán jött a könyv utolsó harmada, az utolsó 200 oldal, mely megmentette A tűz örökösét. A könyv utolsó harmadánál végre valahára azt éreztem, hogy újra visszatért a sorozat az első két rész minőségi színvonalához. Az utolsó fejezetek egyszerűen lehengerlőek, zseniálisak és dinamikusak. Viszont az utolsó 200 oldal kb. arra volt elég, hogy felhúzza a könyvet a négy csillagos szintre.
spoiler
Több olyan elem is volt a könyvben, melyek általam olvasott könyvekre emlékeztettek. Rowan a könyv második felében egy kicsit olyan volt, mint Zaknafein. Maeve erősen emlékeztette Malice anyára. Manon olyan volt, mint Liriel. Celaena pedig egy kicsit Jean Grey-re és a feltámasztott Cattie-Brie-re emlékeztetett. A wendlyni tündérek és a boszorkányok erősen emlékeztettek az Elfeledett Birodalmak sötételfjeire. Ezek is sokat dobtak a könyvön.
Végül is az utolsó harmad miatt megadom rá a négy csillagot. Remélem a következő rész már jobb lesz.

2 hozzászólás

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

2.974 Ft-tólálomgyár könyvesboltok
3.494 FtKönyvtündér ·
4.999 Ft –30%
3.549 FtÚj Könyvek
3.999 FtJókönyvek.hu
4.000 FtOlvasók Boltja
4.140 Ftkonyvkolcsonzo.hu
4.199 Ft Book24 ·
4.999 Ft –16%
4.199 FtKönyvmolyképző ·
4.999 Ft –16%
4.244 FtScifimarket.hu ·
4.999 Ft –15%
4.249 FtRégikönyvek.hu ·
4.999 Ft –15%
4.249 FtRocky ·
4.999 Ft –15%
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél. Azt kívánom, hogy az legyén, akinek születtél. Királynő.”

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel, és a szíve is majd' megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alku ráeső részét, és képes lesz-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?