donzella P értékelése


donzella P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Jöttem – vélhetően a kevesek táborát erősíteni.
Amin ez a könyv az én szememben elcsúszott, azok maguk a szereplők voltak.

Itt van Bryce, a nagy bulikirálynő barátnője, aki önsanyargatásként továbbra is hozza a party-lány feelinget a világ felé, miközben belül tépi, hogy a világ ilyennek látja. Ha nem akarod, hogy egy üres fejű ribinek nézzenek, az első szabály ne viselkedj úgy – a többi nem rajtad múlik… Jó, dolgozzuk fel… Ha csak ennyi baja lenne, de a félvérsége mellé ez a férfiak felé tanúsított általános lenézés és ellenszenv, nem tett jót a személyiségének (vagy nekem). Ráadásul azok kapták a folyamatos oltást, akik egy-két esetet leszámítva, meg sem érdemelték. Akkor ő mitől is jobb, mint azok, akik meg őt nézték le?

Hunt, a kérges kezű és szívű, ám belül nagyon-nagyon szeretetre vágyó, igazából jófiú. Szépen felmentették a történet végére a hibái alól, ugyan kivetné a szemére, hogy egy-két igéretet megszegett, még akkor is ha csak utána derül ki, a végén egyébként becsapták volna. Ügyes. Mellesleg nem kis teljesítmény, hogy egyszer sem törölte képen Bryce-t, mert okkal-ok nélkül kapott rendesen.

Ugyanez Ruhn-ra is vonatkozik, csak ő még kapott egy kis rokoni taposást is.

Nagyjából ezzel le is tudtuk az első 4-500 oldalt.

Kényelmes végkifejlett: a titkos erő, meg az elszabadult nem titkos erő, enyhén belerondított ez a „szeretettel minden lehetséges” klisé-maszlag, talán, ha kaptunk volna egy-két régi sztorit a lányok kalandjaiból, amire a történet többször hivatkozik, és ez lett volna valami titkos jelmondatuk, hogy elmorzsoljunk egy könnycseppet.

Ami viszont igazán szép volt, Lehabah jelenete, és Bryce zuhanása.


Sarah J. Maas: Föld és vér háza

4.194 FtKönyvtündér ·
5.999 Ft –30%
4.379 Ftkonyvkolcsonzo.hu
4.379 FtÚj Könyvek
4.499 FtKönyvmarket ·
5.999 Ft –25%
4.799 FtJókönyvek.hu
5.039 Ft Book24 ·
5.999 Ft –16%
5.039 FtKönyvmolyképző ·
5.999 Ft –16%
5.099 FtRégikönyvek.hu ·
5.999 Ft –15%
5.099 FtRocky ·
5.999 Ft –15%
Könyvtár
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas a Föld és vér házával indítja útnak legújabb sikersorozatát, a Crescent Cityt: a félig tündér, félig ember Bryce Quinlan történetével, aki bosszút esküszik egy mágiával, veszéllyel és perzselő szenvedéllyel teli modern fantasyvilágban.

A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Minden estét bulizással tölt, és eltökélte, hogy kiélvezi mindazt, amit Lunathion – azaz Crescent City – nyújthat. Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik.

Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város legsötétebb részein és a háborúban álló kontinenseken keresztül egyenesen a pokol bugyraiba vezetnek, ahol az évezredek óta szunnyadó erők most ébredezni kezdenek…