Voorhees értékelése


Voorhees>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai

A Sárkánydárda krónikák második kötetében a szerzőpáros belelendült az írásba. A kis csapat viszontagságait újabb izgalmak közepette követhetjük nyomon, és az új szereplők is érdekes színt vittek a történetbe. A karakterfejlődés látványos, főleg Laurana esetében, de Sturm is az élen járt e tekintetben. A belső tépelődések, monológok, valamint a szereplők kommunikációja új szintre lépett az előző könyvhöz képest. Mintha Weis és Hickman levetkőzték volna a sallangokat. Ez az írás már sokkal kiforrottabb.

Ugyanakkor, nem tudom milyen koncepció alapján, de a történetmesélés több ponton is kerékbe van törve. A könyv rögtön a legelső fejezetében spoiler. Ezt követően a kalandorokra új út vár, mely nem kecsegtet számukra sok jóval, viszont tudomásukra jut, mit is érdemes keresni, hogy legyen esélyük az egyre nagyobb létszámú ellenséges haderő, és a sárkányok ellen. Ugyanakkor a sárkánygömbök felkutatása sem gyerekjáték. És itt jön a második, számomra érthetetlen csavar: míg a csapat egyik felének útját lépésről-lépésre nyomon követhetjük, addig a másik fele kalandjait egyáltalán nem részletezik a szerzők, sőt spoiler. Ezek miatt a – számomra érthetetlen – következetlenségek miatt vontam le egy csillagot.

A könyv utolsó harmada leginkább a lélek húrjait pengeti. A sárkánygömb felhasználása felett folytatott vita, a különböző fajok szembenállása, a folytonos torzsalkodások és az összefogás hiánya keserűséget ébreszt, ugyanakkor Laurana és Sturm bátor kiállása melengeti a szívet. Meg kell hagyni, a szerzők nagyon jól játszanak az olvasók érzelmi húrjain.

Remélhetőleg a lezárás is legalább ennyi izgalmat és fordulatot tartogat.


Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai

900 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai

Takhisis sötét sárkányseregei visszatértek. Krinn nemzetei csatára készülnek, hogy megvédjék hazájukat, életüket és szabadságukat. A fajok között azonban már régóta gyűlölet és viszály dúl. Félő, hogy elveszítik a háborút, még mielőtt az elkezdődne. Hőseink elszakadnak egymástól, és ki tudja, találkoznak-e még valaha? A sápadt téli napfényben egy kegyvesztett lovag, egy elkényeztetett elf hercegnő és egy szórakozott surranó száll szembe az egyre mélyülő sötétséggel.