Snow_White P értékelése


Snow_White P>!
S. A. Chakraborty: Aranybirodalom

Tegnap este fejeztem be a könyvet, és hát…totál ki vagyok akadva. spoiler Lényeg a lényeg emiatt nekem nagy csalódás lett a befejezés. Egyébként ettől eltekintve korrekt volt a történet, végre nagyobb teret kapott a mágiahasználat is, és a legtöbb szál elvarrásra került. Bár azért maradt néhány kérdés, amire nem kaptunk választ. spoiler. Plusz szerintem néhány helyen elég zavaros volt a történelmi magyarázat. Ettől függetlenül nagyon szerettem olvasni, izgalmas volt, a végén a csata Dévábád megmentéséért grandiózusra sikeredett, nagyon jól mutatna a filmvásznon.
Így összességében nézve az egész trilógiát alapvetően egy szép ívet ír le a történet, van benne kellő mennyiségű brutalitás, izgalom, rejtély, egy kis romantika. Vagyis minden, ami kell egy jó kis fantasy regényhez. De azért a végét spoiler nem bocsátom meg, ezért kap csak négy csillagot. Sajnálom, hogy véget ért, szívesen kalandoztam volna még egy kicsit ebben a világban. Kicsit off, de meg kell említenem, hogy rengeteg hiba volt a könyvben, nagyon sok helyen összecsúsztak a szavak, ami azért levett kicsit a regény élvezeti értékéből. Ettől függetlenül ajánlom a trilógiát mindenkinek, aki egy izgalmas, könnyed fantasyre vágyik.

4 hozzászólás

S. A. Chakraborty: Aranybirodalom

4.371 Ftjoarshop.hu ·
6.280 Ft –30%
4.391 FtKönyvtündér ·
6.280 Ft –30%
4.433 FtÚj Könyvek ·
6.280 Ft –29%
4.647 FtMai-Könyv ·
6.280 Ft –26%
4.710 FtAgave Könyvek ·
6.280 Ft –25%
4.710 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
6.280 Ft –25%
4.710 FtKönyvmarket ·
6.280 Ft –25%
5.024 FtJókönyvek.hu ·
6.280 Ft –20%
5.275 Ft Book24 ·
6.280 Ft –16%
5.338 FtLíra ·
6.280 Ft –15%
5.338 FtRégikönyvek.hu ·
6.280 Ft –15%
5.338 FtRocky ·
6.280 Ft –15%
5.338 FtSzukits ·
6.280 Ft –15%
Könyvtár
S. A. Chakraborty: Aranybirodalom

A Dévábád-trilógia utolsó kötetében egy szélhámosnő és egy idealista dzsinn herceg szövetségre lép, hogy megmentsék a mágikus királyságukat egy pusztító polgárháborútól.

Dévábád elbukott.

A város varázserejébe kerülő kegyetlen ostrom után Banu Manézse, a Náhidok vezére és újjáélesztett parancsnoka, Dára kénytelenek helyrehozni a bomladozó szövetségüket, valamint kibékíteni egy szétszakadt, hadakozó népet. Ám a vérontás és szeretett Nahrijának elvesztése előhozza Dára múltjának legsötétebb démonjait. Az eltiprásukhoz szembe kell néznie a szörnyű tényekkel, és rábíznia magát azokra, akiket egykor az ellenségének tartott.

Nahri és Ali szintén nehéz döntésekkel szembesülnek Kairó biztonságában, miután az utolsó pillanatban elmenekültek a vérszomjas családjuktól és Dévábád gyilkos intrikáitól. Noha Nahri békére lel az emberi otthona régi szokásai és megszokott kényelme révén, mégis kísérti, hogy a hátrahagyott szerettei és az őt megváltóként tisztelő népe ki van téve egy új zsarnok elnyomásának. Alit ugyancsak nem hagyja nyugodni a múlt, így eltökéli, hogy visszatér megmenteni a városát és a megmaradt családját. Miközben az anyja királyságában szövetségeseket keres, felfedezi, hogy sokkal mélyebben gyökerezik a máridokhoz fűződő kapcsolata, ami nemcsak a Nahrival való viszonyát, de a hitét is alapjaiban ingatja meg.

A béke terjedésével sorra tűnnek fel a rejtélyes ősi szereplők, Nahri, Ali és Dára pedig rájönnek, hogy a világuk helyreállításához talán muszáj összecsapniuk a néhai szeretteikkel… és kiállniuk azok mellett, akiket egykor eltiportak.