donzella P értékelése


donzella P>!
Anthony Ryan: A hamu birodalma

Ennek is vége lett. Azt nem mondhatom, hogy nem egy nagy hűha befejezéssel ért véget, de legalább az egész történet egyenletesen haladt, bár egy kicsit még mindig azt az érzetet kelti, hogy jó-jó, csak 500 oldalt terveztem, ideje lenne most már lezárni, gyorsan.

A főszereplők egyenlő részben vették ki a feladatokat a történetből. És végre arra is rájöttem, mi volt olyan zavaró Sirus személyében… A témát már az előző trilógiájában is feldolgozta, egy személy, akinek elveszik az akaratát, és amolyan gondolkodó robot üzemódban van, de igyekszik szabadulni. Úgy tűnik az írót ez különösen foglalkoztatja. :))

A szereplőket még párszor megfuttattja, néha talán több körrel is, mint szükséges lenne. Van egy pár halottunk, akik elég sokat szerepeltek, ahhoz, hogy sajnáljuk őket – de a haláluk az események szempontjából tulajdonképpen nem meghatározhatóak, illetve egy-két elkapkodott döntés, miután a szereplő megállapítja, hogy ezt elkapkodta…

Lehet, ezzel nem fognak sokan egyetérteni, de Clay helyett Braddon sokkal érdekesebb figura (lehetett volna), ha nem mellékszereplő.


Anthony Ryan: A hamu birodalma

4.173 Ftjoarshop.hu ·
5.995 Ft –30%
4.316 FtÚj Könyvek ·
5.995 Ft –28%
4.423 FtMai-Könyv ·
5.995 Ft –26%
4.495 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
5.995 Ft –25%
4.796 FtJókönyvek.hu ·
5.995 Ft –20%
5.036 Ft Book24 ·
5.995 Ft –16%
5.096 Ftálomgyár könyvesboltok ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtSzukits ·
5.995 Ft –15%
5.395 FtLíra ·
5.995 Ft –10%
Könyvtár
Anthony Ryan: A hamu birodalma

A Draconis memória-trilógia harmadik, befejező része a nagy sikerű Hollóárnyék sorozat New York Times-bestseller szerzőjétől!

A Vashajó Kereskedelmi Szindikátus hadihajóit több száz éve drákvér fűti, a cég hatalmát a véráldottaknak köszönheti: ők azon kevesek, akik képesek elfogyasztani a drákok véréből készült terméket és szabadjára engedni a benne lakozó félelmetes mágikus erőket. Ám a vállalat világát most éppen az fenyegeti, ami eddig létezésének záloga volt.

Egy elképzelhetetlen erejű, mitikus sárkány éledt fel, bestiák és emberek seregeit gyűjti maga köré, hogy letarolja a világot. A véráldott kalandor, Claydon Torcreek, Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkos ügynöke, és Corrick Hilemore, a Szindikátus hajóskapitánya, akiket küldetésük az ismert világ három különböző sarkába vezérelt, közös erővel szállnak szembe a fehér drákkal és szolgáival, a romlottakkal.

A teljes emberi civilizáció jövője forog kockán. A nemrég felfedezett ősi tudással, amelyet sikerült forradalmian új technológiával ötvözni, valamint a váratlan, új szövetségesekkel talán még nincs minden veszve. A győzelem azonban áldozatokat kíván…