bartok_brigitta P értékelése


bartok_brigitta P>!
Anthony Ryan: A hamu birodalma

Nagyon pörgősen kezdődött a könyv, hiszen onnan indult, ahol a középső zárult, így egyből az események sűrűjében találhatja magát az olvasó; már az első oldalaktól kezdve egyértelműen haladtunk a végjáték felé. Úgy érzem, hogy ebben a kötetben már nem annyira a világépítésen volt a hangsúly, sokkal inkább a már meglévő dolgok egészültek ki, és néhány esemény új megvilágításba került. Látványos ütközetek, meghökkentő és lehengerlő fordulatok születtek ebben a könyvben, amelyek olyan írói bravúrral lettek papírra vetve, hogy a betűk helyett, magukat a jeleneteket láttam magam előtt. Sokat fejlődött a karakterek kapcsolata egymással. Elmélyültek a barátságok, az ellentétek és a gyengédebb érzelmek, de ezek nem rombolták, hanem építették a cselekményt.
Valamiért a szemszögkarakterek közül ismét Lizanne szála érte el nálam legnagyobb érdeklődést. Számomra a kémnő karaktere nagyon jól sikerült, de különösen azokat a jeleneteket szerettem, ahol Tekelával, vagy Morvával szerepelt együtt. Clay fejezetei is nagyon izgalmasak voltak, és neki hála megismerkedhettem Vén Jackkel! Annak is nagyon örültem, hogy spoiler is visszatért. Érdekes szálként jelentkeztek Lewella naplóbejegyzései, amelyből megismerhettük, hogy hogyan alakul a forradalom és a Vashajó helyzete a sárkányok „fellázadásával”, a készlethiánnyal. Ezúttal már Hilmore-nak is sikerült felkúsznia a kedvencek sorába. Még Sirust is megkedveltem, hogy a fene vigye el.
Összességében zseniális zárókötet volt, és nagyon sajnáltam, hogy vége lett a történetnek, szívesen olvastam volna még arról, hogy hogyan sikerül a régi alapok romjain egy új világot létrehozni. Tartozom egy végső vallomással; az utolsó fejezetekre már a nevekkel is egészen megbarátkoztam. Jó szívvel ajánlom a trilógiát!


Anthony Ryan: A hamu birodalma

4.173 Ftjoarshop.hu ·
5.995 Ft –30%
4.316 FtÚj Könyvek ·
5.995 Ft –28%
4.423 FtMai-Könyv ·
5.995 Ft –26%
4.495 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
5.995 Ft –25%
4.796 FtJókönyvek.hu ·
5.995 Ft –20%
5.036 Ft Book24 ·
5.995 Ft –16%
5.096 Ftálomgyár könyvesboltok ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtSzukits ·
5.995 Ft –15%
5.395 FtLíra ·
5.995 Ft –10%
Könyvtár
Anthony Ryan: A hamu birodalma

A Draconis memória-trilógia harmadik, befejező része a nagy sikerű Hollóárnyék sorozat New York Times-bestseller szerzőjétől!

A Vashajó Kereskedelmi Szindikátus hadihajóit több száz éve drákvér fűti, a cég hatalmát a véráldottaknak köszönheti: ők azon kevesek, akik képesek elfogyasztani a drákok véréből készült terméket és szabadjára engedni a benne lakozó félelmetes mágikus erőket. Ám a vállalat világát most éppen az fenyegeti, ami eddig létezésének záloga volt.

Egy elképzelhetetlen erejű, mitikus sárkány éledt fel, bestiák és emberek seregeit gyűjti maga köré, hogy letarolja a világot. A véráldott kalandor, Claydon Torcreek, Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkos ügynöke, és Corrick Hilemore, a Szindikátus hajóskapitánya, akiket küldetésük az ismert világ három különböző sarkába vezérelt, közös erővel szállnak szembe a fehér drákkal és szolgáival, a romlottakkal.

A teljes emberi civilizáció jövője forog kockán. A nemrég felfedezett ősi tudással, amelyet sikerült forradalmian új technológiával ötvözni, valamint a váratlan, új szövetségesekkel talán még nincs minden veszve. A győzelem azonban áldozatokat kíván…