donzella P értékelése


donzella P>!
Anthony Ryan: Az ébredő tűz

Az előszó után erősen a sárkányoknak drukkoltam… mire a könyv végére értem, még mindig a sárkányoknak drukkolok. Hiába, az embereknek néha tanulniuk kell egy kis alázatot.

A sárkányvért, mint számos erőforrást az ember addig szipolyozza, amíg ráébred, hogy kb. 20 év múlva – a gondos tenyésztés ellenére is elfogy. Ezzel együtt döbbenetes módon, akiknek döntés lenne a kezében – elkezd egy „végső” hatalmi játszmába. Ennek részeként három expedíció indul, anélkül, hogy tudnának egymásról, vagy a közös célról.

Egy pár, filmekben is visszatérő típikus elem:
– nem vagyunk a megfelelő információk birtokába, amikor egy erőt le akarunk igázni, saját felhasználásra,
– a bálványozott feljebbvalókról kiderül, hogy ártalmasak,
– a halál torkában még van idő bosszút is állni (nem tudom, ha sárkányok vennének körbe, ahol én vagyok az eledel, én inkább magamat menteném, mint, hogy megálljak bele rúgni valakibe, ördögi kacajjal…),
– az árulók részben őrültek/megszállottak és azt hiszik ők a kivételek.

Meglátjuk, hova vezet majd a történet.


Anthony Ryan: Az ébredő tűz

5.096 FtSzukits ·
5.995 Ft –15%
4.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Anthony Ryan: Az ébredő tűz

A New York Times-bestseller Hollóárnyék-trilógia Magyarországon is nagy sikert elért szerzőjének új sorozata!

Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.

A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.

Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.

A sors végül három hőst választ ki magának.

Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.

Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.

Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.