MóroczMárk P értékelése


MóroczMárk P>!
Elaine Cunningham: Öröksziget

Megértem a kifakadásodat, hisz Öröksziget története oly hosszú és oly kusza, hogy nem lehet egyetlen munkába belesűríteni, csak a felszínt tudod megkaparni kissé.

A fent említett idézet szépen leírja érzéseimet a kötetről.
Az Öröksziget egyetlen könyvben próbálja leírni az elfek eredetének történetét.
Megismerjük Faerûn létrejöttét és amire nem számítottam Lolth eredettörténetét is megismertem végre.

A könyv több idősíkon keresztül mutatja be pár fejezeten keresztül az adott életet az elfek birodalmában. Sokszor egy oldalon belül ugrunk 300 évet, van, hogy 3 fejezet egy két évet ölel fel, majd visszaugrunk az időben több ezer évet.
Szóval elég változatos.

Az elfek mint nép sem tökéletes. Ha az lenne akkor ez egy sokkal rövidebb olvasmány lenne.
Öröksziget történetét egy nagyjából 5 kötetes monstrum leírásban tudnám még jobban elképzelni, rengeteg dolgot szét lehetne aprózni és történetet szőni köré. Voltak részek amik érdekesnek tűntek, hasznuk is volt, de kicsit több leírást szívesen olvastam róla.
spoiler

Első olvasásom volt Elaine Cunningham-től de biztosan nem az utolsó.
Varázsló lánya és Árnyelf készüljetek!

Még valami: a többi értékelővel mélységesen egyetértek, csak azoknak ajánlom aki már kicsit jártasabb Faerûn világában. Univerzum nyitókötetnek nem ajánlom.

4 hozzászólás

Elaine Cunningham: Öröksziget

1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Elaine Cunningham: Öröksziget

A robbanás váratlanul érkezett. Néma volt, és mindennél pusztítóbb. Nem követte fülsiketítő robaj, nem döngette meg elemi erővel a kristálytornyokat, nem rázta meg földrengés a mozaikpadlót a lábuk alatt. Mégsem akadt egyetlen elf sem a teremben, sőt Öröksziget egész területén, aki ne érzékelte és ne tudta volna azonnal, hogy ez mit jelent.
A Varázskör megtört. Öröksziget különleges mágiája elillant.

Öröksziget az elfek szigete.

Békés, gyönyörû, sérthetetlen. Gazdag mágiában és kincsekben. Akik hallották már a legendáját, azoknak maga a paradicsom. Abertoril szorongatott elfjei számára végső menedék. Másoknak azonban a legértékesebb trófea.