donzella P értékelése


donzella P>!
Hernád Péter: Hollóember

Nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy nem a szokványos szuperhős történet. Bár kényszerítik a különleges képességüeket, hogy szolgálják a közt – mégsem becsülik, és főleg fizetik meg őket. Ezért van egy nagyon elégedetlen, az életmódjuk miatt frusztrált és boldogtalan csapat, akiknek együtt kellene dolgozniuk, akiknek egymásból is elegük van.

Az első részben Hollóember (katolikus pap) a narrátor, a maga vívódásaival, kétségeivel. A könyv fele inkább világépítésnek felel meg, mint a történet előremozdításának. Ugyan nem ő a csapat vezetője, de ha kell, ha nem, – meg egyébként is ő a legjobb és jobban tudja, a legelhivatottabb, stb. stb – átveszi ezt a szerepet. Egészen a végkifejletig, amit homályosan a prológusból tudunk meg, ami már önmagában gyanús…

A könyv erőssége, hogy a történelmi eseményeket hihetően forgatja bele ebbe az alternatív világba.


Hernád Péter: Hollóember

2.541 FtRégikönyvek.hu ·
2.990 Ft –15%
2.542 FtRocky ·
2.990 Ft –15%
2.840 FtLíra ·
2.990 Ft –5%
Könyvtár
Hernád Péter: Hollóember

Szuperhősök. Különleges képességekkel bíró, álruhás jótevők. A képregények és a mozivászon sztárjai. Rendszerint Amerikához szokás kötni őket, pedig…

Garai Gábor, azaz Hollóember éjszakánként Budapest egén járőrözik. Koltai Lilla, vagyis Fürkész, nyitott könyvként olvas mások gondolatai között. Vész Konrád, alias Fanyűvő sebezhetetlen harcos. Homonnai Ignác, más néven Pannónia Parancsnok emlékszik valamennyi őse életére, így évezredek tapasztalata áll a rendelkezésére. Ők négyen alkotják a Garabonciás Osztagot, a Magyarországot oltalmazó szuperhős alakulatot.

A lehetőségeik azonban nem mérhetőek nyugati kollégáik lehetőségeihez. Űrbázis helyett elhagyatott városszéli víztorony a központjuk, repülő erőd híján húszéves kisteherautón indulnak küldetésre. Elégedetlenségük napról-napra nő, hol egymás ellen áskálódnak, hol a világ szuperhősei felett álló korlátlan hatalmú szervezet, a Kamara ellen lázonganak.

A megalkuvást nem ismerő Hollóember egyre gyakrabban érzi, hogy rossz irányba haladnak. A csapat szétesőfélben van, márpedig amikor a pesti éjszakában elszabadul az ősi iszonyat, csakis ők állhatnak az útjába. Ám ahhoz, hogy az ellenségükön felülkerekedjenek, először a saját démonaikat kell legyőzniük.

A Garabonciás Osztag-sorozat első kötetében Hernád Péter kiváló érzékkel mutatja be a szuperhősök egyszerre emberfeletti és emberközeli jellegzetességeit, a közeli jövő Magyarországának ismeretlen, mégis minden ízében ismerős világába is elkalauzolva a modern fantasztikum kedvelőit.