KerekesCs P értékelése


KerekesCs P>!
Django Wexler: A pokoli zászlóalj

Ahhoz képest, hogy az első kötetet azért vettem meg, mert ilyen ronda borítót ritkán látni, kellemes meglepetést okozott és nagyon is megszerettem ezt a sorozatot, a borzalmas borítók nélkül pedig már el sem tudnám képzelni.

A sorozat elejétől kezdve nagyon tetszik a katonaélet bemutatása, a meneteléssel, a taktikázással együtt, ahogy a szerző leírja a körülményeket, a harci jeleneteket. Alapvetően tetszik a stílusa, ahogyan finoman adagolja a mágiát, és mozgatja a szereplőket. Bár róluk néha túl sokat árul el, néha pedig túl keveset. És ez a zárókötetre is nagyon igaz.

A szerző egyébként imád mellébeszélni, és fontos történésekről csak másodkézből mesélni. Biztos vagyok benne, hogy az öt könyv története sokkal erősebb és hatásosabb lenne egy trilógiában kicsit megnyesve és összesűrítve. A harcok mellett egyébként a politikai cselszövések is elég érdekesek voltak.

Vannak dolgai viszont, ami engem nem nagyon érdekeltek pl. a romantikus, vagy inkább erotikus szálak, vagy néha a lelkizés. Miért kell arról többet tudjak, ki kivel bújik hálózsákba, és miért nem arról, hogy mi a szereplők szándéka, mi mozgatja őket és merre? Mondjuk általában pont ezért kerülöm, ha tudom a romantikus dolgokat, mert nem szeretem, ha valami csak szimplán a romantika kedvéért szerepel egy könyvben és nincs a cselekményre semmilyen hatással. Persze, biztos akad ebből is üdítő kivétel, de valahogy egy sem jut eszembe. Valamint erős a gyanúm, hogy mi lehet Mr. Wexler fétise.

Végig érdekes szál volt a Kislányi Ezered, avagy női katonák a férfiak játékában. Igaz nekem ez is néha túl volt tolva, mivel soha sem gondoltam úgy, hogy attól leszünk egyenrangúak, hogy legalább úgy káromkodunk és még inkább szabadosabbak vagyunk, mint a férfiak. Mindig örülök, ha egy női karakter nem csak biodíszlet a hős árnyékában, ám nem így. De nem leszek igazságtalan, sok badass csaj volt köztük.

Az első, valamint a harmadik kötet a legjobb szerintem, és a történet előrehaladásával egyre érdekesebb a fantasy vonal. Tehát hibái ellenére baromi jó sorozat, szerettem olvasni, bár voltak hullámvölgyeink.

off


Django Wexler: A pokoli zászlóalj

3.269 FtÚj Könyvek ·
4.480 Ft –27%
3.360 FtKönyvmarket ·
4.480 Ft –25%
3.808 FtRégikönyvek.hu ·
4.480 Ft –15%
Könyvtár
Django Wexler: A pokoli zászlóalj

A Fenevad, az Elízium erődvárosa alá ezer éve bebörtönzött ősi démon elszabadult. Elmét elme után nyel magába, és pestisként terjed szerte északon. Az általa állított sereg Vordan szívét fenyegeti, parancsnoka pedig nem más, mint a fenevad legnagyobb nyeresége: a legendás hadvezér, Janus bet Vhalnich.
Miközben Raesinia Orboan királynő, és katonái: Marcus D'Ivoire és Winter Ihernglass a nehezen megvívott hadjárat utóhatásaival küzdenek, olyan árulásnak jutnak a nyomára, amelyet egyikük sem láthatott előre. Derült égből villámként csap le a hír: Janus kikiáltotta magát Vordan császárává. A fővároson úrrá lesz a káosz, és a tiszteknek és csapataiknak dönteniük kell, hogy a királynő vagy a császár mellé állnak.
Raesiniának harcolnia kell azért, hogy megtarthassa uralmát országa felett, és ezzel azt kockáztatja, hogy azzá válik, amivé sohasem akart. Marcusnak volt parancsnoka, a mindeddig legyőzhetetlennek hitt stratéga ellen kell csatába szállnia. A sebeiből lábadozó és szeretteit gyászoló Winter pedig tudja, hogy talán a benne lakozó démon az egyetlen, ami a Fenevad és a teljes pusztulás között áll…