Navi P értékelése


Navi P>!
Joe Abercrombie: A Hősök

Hát, igen, örök kérdés, hogy ki a Hős? A vesztesek között lehet valaki hős? A győztesek között lehet valaki vesztes? És aki meghal, ő hős? Annyi-annyi kérdés, s annyi válasz, ahány olvasó.
A győztesek – volt egyáltalán vesztes vagy győztes? – nem mind hősök a szememben, mert van, akit bizony jól elküldenék.
Bayaz – a manipulatív dög
Calder – kedvenc kari, s az utolsó húzása, hát, majdnem hangosan felnevettem :)
Métely – ezt a pechet, majd sajnálom, ha ráérek
Caul Reszket – őt is szeretem, hallgatag, de van benne erő és használja a fejét is
Gorst ezredes – vele nem tudom, hányadán állok. Mint karakter, aki küzd, hogy visszakerüljön a helyére, le a kalappal a kitartása előtt. A belső monológjai, hozzáfűzései a történethet, haláliak voltak, rengeteget nevettem rajta.
Tucat – bizony, volt, akit megkönnyeztem :(
S megint ott tartunk, hogy azok jutottak előrébb, nagy többségben, akik gerinctelenek voltak. „Reálisan kell szemlélni a dolgokat.”
Imádom Abercrombiet :)


Joe Abercrombie: A Hősök

2.833 FtÚj Könyvek ·
3.999 Ft –29%
3.199 FtJókönyvek.hu ·
3.999 Ft –20%
3.359 Ft Book24 ·
3.999 Ft –16%
3.359 Ft-tólKönyvmolyképző
3.399 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.999 Ft –15%
4.249 FtRégikönyvek.hu ·
4.999 Ft –15%
3.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Joe Abercrombie: A Hősök

Az Unió királya féltékeny szomszéd, és nem hajlandó mosolyogva nézni, ahogy Fekete Métely még feljebb kapaszkodik. Megszületett a parancs, és a seregek máris Északföld sarában caplatnak előre. Több ezer ember gyűlik össze egy elfeledett kőgyűrű körül egy haszontalan dombon, egy jelentéktelen völgyben. És bizony sok éles fémet hoztak magukkal.

Három véres napon át tartó csatában döntenek Északföld sorsáról. Mivel azonban mindkét seregben dúl az ármány, az intrika, az ellenségeskedés és a kicsinyes féltékenység, valószínűtlennek tűnik, hogy éppen a legnemesebb lelkek, vagy akár a legerősebb karok győzedelmeskednek.

Három férfi. Egy csata. Hős egy szál se!

A Hősök vádirat a háború és a teljhatalomra törekvők kétkulacsossága ellen: véres, erőszakos, de sohasem öncélúan. Átszövi a maró humor, a kifinomult jellemábrázolás és az emberi gyengeségekbe beletörődő bölcsesség.”
– Eric Brown a Guardianban