Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Raoul Renier: Korona és kehely

Geor dar Khordak kalandjai folytatódnak, ezúttal egy akciódúsabb történetben.

A kötet nehezen indul be, nagyjából 100 oldal felvezetés után kapjuk meg a tényleges akciót.
Geor itt sokkal visszafogottabb, búsabb, ami nem is csoda, hiszen ő sem egy érzelmek nélküli gyilkológép. Egy kicsit felemásnak éreztem sorsát, hiszen egyrészt kijutott Ifinből és szabadon kóborolhat, úgyanakkor ki van téve a múltjában gyökerező veszélyeknek.
Baál-Kain és alakváltó anúr segítője a regény fő szálát képezik, itt egy olyan ősi rejtély/veszély kerül felszínre, ami az ismert Ynev nagy részének végét jelenthetné.
Alidax úrnője pedig egy nagy hatalmú mágus, aki az előző rész Hercegéhez hasonlóan a saját céljai érdekében a saját céljaira használná Geort.
Az Acél és Oroszlánhoz képest sokkal több helyszínt ismerhetünk meg, de nekem ezek még kicsit homályosak voltak. Ifin sokkal jobban össze volt rakva, de A Halál havában helyszínei is jobban be lettek mutatva.
A felvezetés után nagyon gyorsan felpörögnek az események és a lezárást nagyon egyszerűnek éreztem.
Fogalmazása ismét nagyon választékos volt.

>!
Delta Vision, Budapest, 2009
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639679863

Raoul Renier: Korona és kehely

800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Raoul Renier: Korona és kehely

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy crantai sámán. A sír sötétjéből, az elmúlás homályából jött erők támogatják, a Hetedkorban már ismeretlen módszereket használ. Célja – könyörtelen bosszút állva minden kyr származékon – egész Észak-Ynevvel szembefordítja. Mégsem fékezheti meg más, csak Geor dar Khordak, a Kopó – az ilanori születésű, renegát toroni fejvadász, aki ezúttal Alidax úrnőjének zsoldjában áll. A küldetés azonban reménytelennek tetszik: Geornak nemcsak a nyomában lihegő, észak minden tájáról összesereglett bosszúállók hada kívánja vérét venni, de Ediomad sötét tárnáiban is utat kell találnia, ahol egyszerre elevenednek meg a múlt évezredek minden rémségei…