ftamas értékelése


ftamas>!
Jan van den Boomen: Kőerdő, szellőkör és más történetek

Egy jó kis történet a MAGUS világában. Szegény Gásspár András és az eltűnő Kornya Zsolt hiányában, Gáspár Péter az egyetlen régi motoros Yneven.
A történetek közül van két kisregény, amelyik mindegyike tetszett. Az egyik a Gorvikiak és a Szukék közötti utcai harc. A másik meg az Amundok és Homoki elfek közötti „felebarátság” története. A két faj egymás iránti szeretetét a Törésvonal novella is remekül bemutatja.
Ezen kívül van Dúlásról, az álompapokról és Orwella hívőkről is novella.

Egyszóval változatos, Ynevet bemutató kötet, ami nem könnyű olvasmány. Elgondolkodtató, hogy lehet egy Ynevet nem ismerő szerkesztő kellene, mert hiába a nagy zölddel egy csomó játékék és a két számjegyű MAGUS regény olvasása, néhol elvesztem az idegen szavakban… Kár volt kispórolni a szószedetet!


Jan van den Boomen: Kőerdő, szellőkör és más történetek

2.993 FtKönyvmarket ·
3.990 Ft –25%
3.071 FtÚj Könyvek ·
3.990 Ft –23%
3.391 FtRégikönyvek.hu ·
3.990 Ft –15%
3.392 FtRocky ·
3.990 Ft –15%
Könyvtár
Jan van den Boomen: Kőerdő, szellőkör és más történetek

A szerző legújabb novelláskötetében az immár huszonöt esztendős Ynev előtt tiszteleg. Az ünnepi alkalomra leporolt és csinos, új ruhába öltöztetett írások a kezdetektől követik a magyar szerepjáték-irodalom legsikeresebb fantázia-világának eseményeit, legyen szó a kisemberek megpróbáltatásairól, kultúrák és hitek összecsapásáról vagy mindent felforgató kataklizmákról.

A válogatás széles tablót nyújt a hatalmas kontinens mindennapjairól, lapjain felbukkannak északföldi embervadászok és kiégett álomjárók, eljutunk az ostromlott Pyarronba, vagy hosszasan barangolhatunk a legendás földrész legnagyobb városának, Erionnak utcáin.

A régebbi írások mellett a kötetbe került, címadó kisregény itt mutatkozik be először. Az Ibara mélysivatagának lakóit állítja a középpontba, az amundok és a homoki elfek évezredekre nyúló háborújának egy új, eddig még nem ismert fejezetéről rántja le a leplet.