CaptainV IP értékelése


CaptainV IP>!
Brian McClellan: A birodalom vére

Bárcsak hagyták volna McClellant még ülni fölötte egy kicsit. Vagy pont ne hagyták volna, mondták volna meg neki, hogy húzza meg. Fogalmam sincs.
Nem különbözik amúgy sokban a korábbiaktól, de úgy érzem, most tényleg sok volt a funkciótlan kanyar, és ami a korábbi részekben a szusszanás helye volt, ami hagyta levegőzni a sztoriszálakat, a karaktereket, most horgonyként húzta le őket olyan helyekre, ahol többet időztünk, mint az így visszatekintve indokolt volt.
A végjátékkal nem tudom, hányadán állok. Pár elkent megoldásra rá tudok fogni ezt-azt, pl. mi van, ha még szeretne írni ebben a világban, és oda tartogatja ennek a kibontását? vagy végül is ez egy új jelenség a világban, honnan is tudhatnák pontosan, hogy működik, ok, legyen. De olyan kérdésekre sem kaptam választ, amik már az első rész óta feszítenek. Például, és ez tényleg nagyon, de nem hiszitek el, mennyire érdekelt volna: spoiler
És hát hol itt a játék? Nem történt semmi váratlan, mindenki pont testhezálló szerepet töltött be a történetben, és pont olyan befejezést is kapott. Minden a menetrend szerint haladt. Így viszont nem volt valódi tét, és ha nincs tét, nincs feszültség.

A sportszerűség kedvéért azért álljon itt az is, hogy megvoltak a maga pillanatai, mint mindig, a könyv utolsó negyede nagyjából most is letehetetlen, és az előző részek elért céljaiból ez, a harmadik is sokat képes teljesíteni. Én biztos, hogy Vlorát viszem innen magammal, nagyon szeretem a karakterét, ez mindig is így volt, így is maradt, és ami az egész trilógiát illeti: bőven van jó, amire lehet belőle emlékezni, úgyhogy csoda az nem, de legalább tragédia sem történt.

1 hozzászólás

Brian McClellan: A birodalom vére

4.173 Ftjoarshop.hu ·
5.995 Ft –30%
4.192 FtKönyvtündér ·
5.995 Ft –30%
4.255 FtÚj Könyvek ·
5.995 Ft –29%
4.436 FtMai-Könyv ·
5.995 Ft –26%
4.495 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
5.995 Ft –25%
4.496 FtKönyvmarket ·
5.995 Ft –25%
4.796 FtJókönyvek.hu ·
5.995 Ft –20%
5.036 Ft Book24 ·
5.995 Ft –16%
5.095 FtRégikönyvek.hu ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtLíra ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtRocky ·
5.995 Ft –15%
5.096 FtSzukits ·
5.995 Ft –15%
Könyvtár
Brian McClellan: A birodalom vére

Ha elveszítik a háborút, az egész világ elbukik.

Közeleg a végső ütközet, ahol mindenki számít – legyen az illető kém, zsoldoskapitány vagy híres-hírhedt lőpormágus tábornok.

A danízok rátették kezüket a szárazparti istenkőre, így Michel Bravisnak nincs más lehetősége, mint visszatérni Zöldtűzmélybe, hogy bármi áron megakadályozza a használatát. Nem riad vissza semmilyen eszköztől, legyen az belső ellentétek szítása az ellenség soraiban, vagy a palo népesség feltüzelése.

Ben Styke daníz inváziójának lendülete derékba törik, amikor egy szörnyű vihar szétveri a flottáját. Alig húsz Őrült Lándzsással száll partra, így kénytelen az ereje helyett az eszére hagyatkozni és mielőbb új szövetségeseket találni a belháború küszöbén álló, idegen földön.

A mágiájától megfosztott, fizikailag és lelkileg is megtört Lady Vlora Flint Szárazpart felé masírozik adrói serege élén, hogy bosszút álljon azokon, akik összeesküdtek ellene. Nem elég, hogy a szövetséges politikusok belülről gátolják erőfeszítéseit, még a hatalmas túlerővel és a danízok legnagyszerűbb tábornokával is szembe kell néznie…

A vér és lőpor istenei-trilógia fergeteges fináléjában, A Birodalom vérében Brian McClellan eposzi csatajelenetekkel, váratlan csavarokkal és dörgő ágyútűzzel búcsúzik az utánozhatatlan Lőpormágus-univerzumtól.