Ancalimë P értékelése


Ancalimë P>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Ez eddig Sarah legerősebb nyitó kötete, sőt Sarah egyik legjobb könyve. Jesszus, hogy én mennyire imádtam. Kb. két hete végeztem vele, de még most sem tudom elengedni ezt a történetet. Szinte minden érzelmet kiváltott belőlem: boldogságot, szomorúságot, dühöt, meghatottságot. Egyik pillanatban nevettem, másikban átkozódtam aztán sírtam egyrészt az epicségtől másrészt mert Sarah (ismét) megkínozta a lelkem.
A világépítés is zseniális szerintem, nagyon részletesen kidolgozta Sarah. Igaz az elején elég nehéz olvasni, mert szinte mindent egyszerre zúdít az olvasóra, de ahogy haladunk előre a történetben, egyre könnyebb lesz olvasni a könyvet.
Eléggé vaskos a kötet, van benne bőven töltelék jelenet. Volt 1-2 amit picit én is laposnak tartottam, de ezt a minimális mennyiséget leszámítva én imádtam ezeket is. Hiába nem pörgött a cselekmény, sokszor csak arról is nagyon jól esett olvasni, hogy a karakterek ülnek egymás mellett és semmiségekről beszélgetnek. Ugyanis nagyon megkedveltem szinte az összes karaktert.
Bryce szerintem irtó menő karakter. Ezelőtt nálam Sarahnál 1-1 volt az állás, hogy a főszereplő leányzó szimpatikus vagy utálatos-e, így egy picit aggódtam emiatt. De hálistennek Aelin mellé került. Bár az egyik jelenetben nagyon feldühített, huuu még most is mérges leszek, ha eszembe jut, hogy lehetett ott annyira buta. Na de senki sem tökéletes. :D Nem volt bajom Hunttal sem, szimpatikus figura ő is, de azért olyan nagy kedvenc nem lett. Igazából nálam semmi extra nem volt ebben a karakterben, voltak nála sokkal érdekesebb férfi karakterek. És akkor itt el is érkeztünk Ruhnhoz, aki a legnagyobb kedvencemmé vált. Ő rá vagyok a legkíváncsibb az egész történetben. De imádtam Aidast és Thariont is valamint Declan személyében kaptam egy vörös spoiler pasit is. Nálam a könyvekben ez külön-külön is hatalmas gyengepont, de így együtt…nyami. :D Ruhn mellett szerintem Aidas tűnik a másik legérdekesebb karakternek, alig várom, hogy többet is megtudjak róla. A női karakterek közül az abszolút befutó számomra Danika volt. spoiler
Egyébként nagyon örülök, hogy E/3-ban íródott a könyv és több karakter szemszögéből is olvashattuk a történetet, így a mellékszereplőket is jobban megismerhettük. Az Acotarból kiindulva én nagyon örülnék neki, ha Sarah inkább ezt a módszert részesítené előnyben a jövőben.
Szerintem jól sikerült a szerelmi szál felépítése is. Azt nem mondom, hogy Sarah kihozta velük belőlem a shipper fangirl énemet, mert szinte minden más szálat sokkal jobban szerettem (főleg Ruhn és Bryce kapcsolatát valamint a Ruhn-Declan-Flynn triót), de azért lekötötte ez is a figyelmemet.
Még Micaht mindenképp meg kell említenem. Én őt spoiler. spoiler Szerintem nem meglepetés, hogy a második verziónak drukkoltam. spoiler
Az epilógus pedig elérte, hogy megveszve várjam a folytatást. Ezt a kötetet pedig rongyosra fogom olvasni.


Sarah J. Maas: Föld és vér háza

4.194 FtKönyvtündér ·
5.999 Ft –30%
4.379 Ftkonyvkolcsonzo.hu
4.379 FtÚj Könyvek
4.499 FtKönyvmarket ·
5.999 Ft –25%
4.799 FtJókönyvek.hu
5.039 Ft Book24 ·
5.999 Ft –16%
5.039 FtKönyvmolyképző ·
5.999 Ft –16%
5.099 FtRégikönyvek.hu ·
5.999 Ft –15%
5.099 FtRocky ·
5.999 Ft –15%
Könyvtár
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas a Föld és vér házával indítja útnak legújabb sikersorozatát, a Crescent Cityt: a félig tündér, félig ember Bryce Quinlan történetével, aki bosszút esküszik egy mágiával, veszéllyel és perzselő szenvedéllyel teli modern fantasyvilágban.

A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Minden estét bulizással tölt, és eltökélte, hogy kiélvezi mindazt, amit Lunathion – azaz Crescent City – nyújthat. Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik.

Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város legsötétebb részein és a háborúban álló kontinenseken keresztül egyenesen a pokol bugyraiba vezetnek, ahol az évezredek óta szunnyadó erők most ébredezni kezdenek…