Kiskakukk értékelése


Kiskakukk>!
Roland Green: A Korona lovagjai

Hjajajaj.

Hát ez elég semmilyen kaland lett.
Egy nagyon jó kis történetet össze lehetett volna ebből hozni, minden adott volt:
utazgatás, egymástól gyökeresen eltérő karakterek, jó útra térő tolvaj, nyafogós sárkány, részeges mágus…de Roland Green egyszerűen annyira érdektelenül tálalta az egészet, hogy többször majdnem bealudtam rajta.

Remek humorforrás lehetett volna a részeges renegát varázsló, de végül az író az égvilágon semmit nem kezdett vele….

Önmagában nem lenne ez olyan borzasztó, azért jópár helyen kacarásztam rajta, viszont annyi más Dragonlance könyvet olvastam, ami fényévekkel jobb, hogy erre nem tudok 3 csillagnál többet adni. (Sőt, ennek fényében még kevesebbet kéne adnom…)

Amúgy mi ez a borító már megint? Semmi köze a könyvhöz.
Nincs benne se lézerkarddal vagdalkozó lovag, se vörös sárkány (csak fekete meg réz). Nincs is benne ilyen csatajelenet.

A könyv hemzseg az elütésektől és értelmetlen mondatoktól. A fordítás is elég 'érdekes' volt helyenként. Tuti, hogy egyetlen korrektor sem nézte át. A kedvencem az volt, amikor az emberek tisztogatják a sérült sárkányt és felcserélték a neveket, így a kalmárhercegnő a mágus farkán üldögélt a sárkányé helyett. :D

2 hozzászólás

Roland Green: A Korona lovagjai

900 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Roland Green: A Korona lovagjai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden tolvaj életében eljön az a pillanat, amikor fizetnie kell a lopásokért. Amikor Pirvan ellopja lady Eskaia hálószobájából egy kalózok fogságába esett istari váltságdíját, nem is sejti, milyen események lavináját indítja el. Hogy kiköszörülje a csorbát, el kell kísérnie Eskaiát és testőrét a Kráter-öbölbe. A tengeri út veszélyét azonban nem csak a kalózok jelentik: egy renegát mágusnak sikerül megtörnie a Sárkányálmot, és felébresztenie egy fekete sárkányt, mely ősibb és hatalmasabb bárminél, ami Krynn földjét járja. Pirvanra és társaira hárul a feladat, hogy helyrebillentsék az egyensúlyt, és harcra bírjanak, majd győzelemre segítsenek egy vonakodó, ifjú rézsárkányt.