A_Nagy_Levin P értékelése


A_Nagy_Levin P>!
Rick Riordan: A villámtolvaj

Tákolmány.
Felszálltam a plotvonatra, robogott a cselekmény, és bennem volt még a végén is, hogy elolvsnám a többi részt is.
De ez egy nagyon gyengén összerakott könyv, amiben az író nem végezte el sztem a házi feladatot. Pontos mondat az, hogy a görög világ megismétli csak azt, amit egyszer már megtett, és ettől érdektelenné válik, csupán díszlet egy nagyon egyszerű történethez. Nincs egybedolgozva a kétféle világ (és azonnal jön a kérdés, mi a helyzet a többi pantheonnal, amire a válasz: jól eladható újabb sorozatok), a főhős nem törődik azzal, hogy amiben eddig élt, az csak egyféle értelmezés, hanem helyette azonnal lemond a hellenisztikus-keresztény háttérről és elfogadja a görög mitológiát, de azt is csak úgy, ahogy „Móricka elképzeli”. De azért július 4-ét megünneplik. Az a fajta bornírt történetértelmezésen alapuó könyv ez, ami nem ad valódi ismereteket, csak rágógumi a agynak.
És nem azt mondom, hogy Íliászt olvassunk (miért is nem?), hanem azt, hogy ezt a helyén kell kezelni. Szórakoztató könyv, a gyerekem kezében is megfordult, de még az ifjúsági irodalomban is van jobb.
Viszont nagyon olvasmányos.

7 hozzászólás

Rick Riordan: A villámtolvaj

2.939 Ft-tólKönyvmolyképző
2.974 FtRégikönyvek.hu ·
3.499 Ft –15%
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Rick Riordan: A villámtolvaj

A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint.
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni?
Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.
Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított.
Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.