reerose értékelése


reerose>!
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Nem tudtam, mire számítsak, amikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet, mert bár kedvelem Sarah J. Maas írásmódját, a történeteiben szoktam találni olyan logikai bukfenceket, amiktől komolytalannak érzem az írásait. Szóval kicsit úgy voltam vele, hogy tuti jól fogok szórakozni ezen a könyvön, de kedvenc valószínűleg nem lesz.

Ezzel szemben már az első fejezetnél teljesen levett a lábamról ez a világ, ami nekem nagyon a Shadowrun-ra vagy a Bright című filmre hasonlított. Eleinte tényleg a világ volt az, ami lenyűgözött, nameg hogy ez végre nem tini hősökről szólt, de a főszereplő nem nyerte el a tetszésemet az idióta partikirálynő viselkedésével. Viszont Danika meg azonnal szimpi lett, szóval gondoltam az is elég lesz. Hátigen…. Nem számítottam arra, ami aztán a történet lett!
A nyomozós szálnál kicsit azt éreztem, hogy egy helyben toporgunk, de közben meg annyira szépen volt érzékeltetve a romantika kialakulása, hogy ez se zavart. Nem untam a könyvet egy percig sem, alig bírtam letenni konkrétan (és nagyon rég volt már ilyen könyvhöz szerencsém). A finálé (az utolsó kb 200 oldal) pedig valami igazán, eszméletlen jó volt!

Annyira nagyon megfogott ez a könyv, hogy konkrétan sajnálom, amiért ez egy sorozat első része… SJM sorozatainak az eleje eddig mindig jobban tetszett, mint ahová aztán haladt a sztori, ezért valahogy nyugodtabb lennék, ha ez itt véget is érne. De mindegy is, előre nem akarom leírni a sorozatot, mert ez a rész tényleg annyira jó volt, hogy úgyis el fogom olvasni a folytatást, ha lesz! Sőt, kb kedvem lenne most azonnal újrakezdeni ezt a könyvet! :D


Sarah J. Maas: Föld és vér háza

4.194 FtKönyvtündér ·
5.999 Ft –30%
4.379 Ftkonyvkolcsonzo.hu
4.379 FtÚj Könyvek
4.499 FtKönyvmarket ·
5.999 Ft –25%
4.799 FtJókönyvek.hu
5.039 Ft Book24 ·
5.999 Ft –16%
5.039 FtKönyvmolyképző ·
5.999 Ft –16%
5.099 FtRégikönyvek.hu ·
5.999 Ft –15%
5.099 FtRocky ·
5.999 Ft –15%
Könyvtár
Sarah J. Maas: Föld és vér háza

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas a Föld és vér házával indítja útnak legújabb sikersorozatát, a Crescent Cityt: a félig tündér, félig ember Bryce Quinlan történetével, aki bosszút esküszik egy mágiával, veszéllyel és perzselő szenvedéllyel teli modern fantasyvilágban.

A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Minden estét bulizással tölt, és eltökélte, hogy kiélvezi mindazt, amit Lunathion – azaz Crescent City – nyújthat. Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik.

Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város legsötétebb részein és a háborúban álló kontinenseken keresztül egyenesen a pokol bugyraiba vezetnek, ahol az évezredek óta szunnyadó erők most ébredezni kezdenek…