Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Jeff Grubb: Az utolsó Őriző

A borító kicsit csalóka, több orkot vártam a történetben.
Ehhez képest a könyv inkább Khadgarról szól, aki a Kirin Tortól érkezik, hogy Medivh tanítványa legyen.
Érdekes, hogy Grubb keretes szerkezetet használt. A pro- és az epilógus ad egy kis extrát a történetnek.
Viszonylag kevés szereplővel dolgozik a regény, megismerhetjük Karazhan lakóit, Medivh múltját és sorsát. Pár fejezetben feltűnik Llane Wrynn király és Anduin Lothar is, akik Medivh fiatalkori barátai és később fontos események szereplői lesznek.
A regényben Khadgar egyrészt Karazhan miatt, másrészt saját kíváncsiságából látomásokat tapasztal meg, ezek jól lettek megírva és sok kérdést nyitva hagynak.
Sok minden nem történik a könyvben, az orkok keveset szerepelnek, nagy csaták nincsenek, ehhez képest végig érdekes, izgalmas maradt.

A fordítás eléggé érdekes volt. Bizonyos helyek és nevek kaptak fordítást, mások nem. Amelyek kaptak, azoknál néha el kellett gondolkodnom, hogy mi is lehet. Többségüket gyorsan kitaláltam, másokat nem, mivel azt elfelejtettem, hogy az Első Háború elején még nem úgy nézett ki a térkép, mint a WoW idején.

Jó regény, igazán sajnálom, hogy nem akkor olvastam, amikor nagyobb volt a Warcraft iránti lelkesedésem.

>!
Szukits, Debreceni, 2004
284 oldal · ISBN: 9634970478 · Fordította: Juhász Csilla, Szántai Zsolt

Jeff Grubb: Az utolsó Őriző

Könyvtár
Jeff Grubb: Az utolsó Őriző

Valamikor az óidőkben megnyíltak a világokat elválasztó kapuk, mérhetetlen erejű démonok seregét okádva Azerothra. Akkor Tirisfal titkos rendjének leghatalmasabb mágusa, Aegwyn megölte a démonok vezérét, és kiűzte a hódítókat. A Lángoló Légió azonban visszatért, hogy ismét pusztulásba döntse a világot.
Khadgar, rendjének utolsó tagja felkészült rá, hogy átvegye halálra készülő mesterétől a hatalom rettenetes terhét, s megismételje azt, ami eddig csak Aegwynnek sikerült. Az ifjú szembeszáll a démonúr által irányított orkokkal, ám azt nem is sejti, hogy valódi ellensége nem a csatatéren vár majd rá…