Kiskakukk értékelése


Kiskakukk>!
Margaret Weis – Tracy Hickman: Time of the Twins

Már sokszor olvastam magyarul, gondoltam nekifutok eredetiben is…

Hű.
Így még jobban tetszett.
Nagyszabású és csavaros történet, szélsőséges, ugyanakkor remekül árnyalt karakterek, időutazás, vallási fanatizmus, sötét mágia, egy kis romantika és sok-sok pofáraejtős pillanat.

A jó nem makulátlan, a gonosz hibátlanul érvel.

Crysania és Raistlin nagyon hasonlóak (hiába az egyik fehér, a másik fekete köpenyes): ugyanolyan törtetőek, önelégültek és arrogánsak. Az oké, hogy Raistlin egy manipulatív szemétláda (eddig is tudtuk), elvégre egy fekete köpönyeges mágustól ez annyira nem meglepő. No de ott van Crysania, Paladine papnője, aki semmivel sem különb. Nem érdekelte senki és semmi, csak hogy a saját igazát bizonygassa és ráerőszakolja másra azt, ami szerinte helyes. A könyv elején jól belezúgott Raistlinba, aztán már csak azzal foglalkozott, hogy jó útra (ha-ha) térítse. Minden és mindenki más semmi volt a szemében.
És mondjak valamit? Mindkettőjüket szerettem és imádtam, ahogy kavartak.

Caramon itt még ugyanaz a naiv balek, aki eddig is volt (csak a vége felé pislákolt benne a felismerés, hogy mi is a helyzet az ikertestvérével). És ott van Tasslehoff. Nos, ő volt az egyetlen igazán tiszta lélek itt és sajnos ő járt a legrosszabbul, mindenki „keresztül nézett” rajta.

Istár végnapjai remekül voltak érzékeltetve.

Nagyon tetszett – most is, mint mindig.

(Még valami: már csak azért is megéri angolul olvasni, mert két térképet is kapunk és a fejezetek elején – a krónikákhoz hasonlóan – illusztráció van.)

4 hozzászólás

Margaret Weis – Tracy Hickman: Time of the Twins

Könyvtár
Margaret Weis – Tracy Hickman: Time of the Twins

Sequestered in the blackness of the dreaded Tower of High Sorcery in Palanthas, and surrounded by nameless creatures of evil, archmage Raistlin Majere weaves a plan to conquer the darkness--to bring it under his control.

Two people alone can stop him. One is Crysania, a beautiful and devoted cleric of Paladine, who tries to use her faith to lead Raistlin from the darkness. She is blind to his shadowed designs, and he draws her slowly into his neatly woven trap.

The other is Raistlin's twin, Caramon. Made aware of his brother's plan, a distraught Caramon travels back in time to the doomed city of Istar in the days before the Cataclysm. There, together with the ever-present kender Tasslehoff, Caramon will make his stand to save Raistlin's soul.

Or so he believes.