Árnyék82 P értékelése


Árnyék82 P>!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Na igen, Crescent City után, nem vitás hogy bele kellett fognom, megismerni a tündér világát is Sarah J. Maas-nak…és nem is bántam meg. :)
Persze még mindig kicsit szoknom kell az ő írásmódját, de kezdek belejönni.
Ez a történet is szép lassan hálózott be és rántott a tavasz mélyére gyönyörű soraival.
Feyre már az elején megtetszett, a kitartása, az ereje, és mindazok ellenére ahogy vele bántak, a rendíthetetlen hűsége a családja felé. Képes újra és újra talpra állni, dacos, elszánt és a sok nyomorúság mellett mégis van bátorsága nyitni és tisztán meglátni a szépséget maga körül és mások lelkében. Nem könnyű ezt megtenni, egyszerűbb begubózva maradni és elzárkózni, de szerencsére benne meg van az erő, hogy „lásson”.
Tamlin érdekes volt a kezdetekkor…mind a szörny alakban, mind tündér formában.
Nehezen nyílt meg (aminek meg van az oka) de aztán szép lassan alakult és egyre többet tudtunk meg róla. Nagyon finoman van felvezetve az, ahogy közelíteni kezd a lány felé. Viszont az zavart hogy tétlen volt amikor küzdenie kellett volna, hogy elszalasztotta a lehetőségeket, no meg hogy sok éven át úgymond majdhogynem feladta. Nem tetszett ez a vonása és emiatt kicsit méltatlannak véltem a lányhoz.
Viszont, itt is imádtam azt módot ahogy szépen lassan összeért, összefonódott a két magányos lélek és egymás felé nyúlt.
Lucien is egy jó karakter és szeretném ha kicsit többet szerepelne majd, mert szerintem nagyon erős és összetett figura, akiről szívesen olvasnék még.
Rhys pedig…na igen, a kedvencem, a huncut, kegyetlen mosolyáért, az éles, furfangos eszéért, a nagy szívéért, az ügyességéért. Igazi harcos, túlélő aki mer cselekedni és kockáztatni is ha kell. Nagyon erős, jó karakter és már várom hogy jobban megismerjem. :) Bevallom szimpatikusabb lett a végére mint Tamlin.
A történet lassan indult, és néha kicsit döcögött, de ezeket az időkért kárpótolt a gyönyörű leírás…a táj, a mellékszereplők, a világ, a mágia különböző érdekes megnyilvánulásai, mind szépen volt megalkotva.
Szerettem ezt a mesét, minden hibájával együtt és szerettem a karaktereket még ha néha csináltak pár hülyeséget is…mégis szép volt és nagyon jólesett olvasni.
Repülök is a második részre. :)


Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

2.612 Ftjoarshop.hu ·
3.699 Ft –29%
2.621 FtKönyvtündér ·
3.699 Ft –29%
2.699 FtÚj Könyvek ·
3.699 Ft –27%
2.737 FtMai-Könyv ·
3.699 Ft –26%
2.959 FtJókönyvek.hu ·
3.699 Ft –20%
3.070 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.699 Ft –17%
3.107 FtKönyvmolyképző ·
3.699 Ft –16%
3.144 FtRégikönyvek.hu ·
3.699 Ft –15%
3.144 FtRocky ·
3.699 Ft –15%
1.800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús sorozat első kötete.