Eszterterka értékelése


Eszterterka>!
Sarah J. Maas: Throne of Glass

Használati útmutató romantikus YA-fantasyk olvasásához: Rakd félre a gondjaidat, a gondolataidat és az agyadat! Élvezd a bugyuta sztorit!

A bérgyilkos lány története a herceggel és az őrök kapitányával, meg egy rakás bűnöző hátterű ellenféllel, és na vajon ki lesz a király bajnoka? (Tippelned se kell…)
Annyira jó lett volna, ha a szerző a főszereplőből nem csinált volna egy lebutított lányt (aki persze gyönyörű szép, hát csomószor le is van írva, fő erény, nemdebár? Meg még fiatal is, 18nál nem is lehet több, mert ugye YA-t olvasunk…). Ennek a lánynak mi más dolga lett volna, minthogy a tesztekre való felkészülés utáni szabadidőben szép ruhákba öltözködjön és az ujja köré csavarja a 2 fiút? Ja bocs, néha olvas is (mert halálra unja magát a királyi udvarban), aztán még gyönyörűen zongorázik is, és körülbelül ennyire mélyek a karakterábrázolások a könyvben.

Nem, nem én vagyok a könyv célcsoportja, és a romantikus YA-fantasyk eleve nem jönnek be. (Hát még ha minimális mondanivalót sem akar belecsempészni a szerző?!) Erre mondják az ajánlóban, hogy „ha könnyed szórakozásra vágysz”
Szerencsére sok, rövidebb fejezetre volt felosztva a könyv, így könnyű volt haladni az angol szöveggel. A sablonossága (és minden kritikám) ellenére elég jól kikapcsolt a sztori.
Mondjuk a billiárdasztal felett még mindig nem térek napirendre.


Sarah J. Maas: Throne of Glass

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
2.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sarah J. Maas: Throne of Glass

After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin.

Her opponents are men—thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the kings council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she’ll serve the kingdom for three years and then be granted her freedom.

Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilirating. But she’s bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her… but it’s the gruff Captain Westfall who seems to understand her best.

Then one of the other contestants turns up dead… quickly followed by another. Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined.