Dominik_Blasir értékelése


Dominik_Blasir>!
Angus Watson: A vas diadala

Legutóbb azt írtam a trilógiáról, hogy „Van abban valami megnyugtató, amikor a szerző rájátszik saját komolytalanságára” – hát most revideálnom kell magam. A vas diadalában semmi önreflexív komolytalanságot nem találtam*, sőt, épp ellenkezőleg, mintha Watson újra azt gondolta volna, hogy ide a komoly hangvétel az illő.
Szerintem nem volt az. Ennek köszönhetően ugyanis nemcsak hiteltelen volt a teljes cselekmény és a szereplők tetteinek túlnyomó része, de sajnos unalmas is. Ez utóbbi különösen fájó annak fényében, hogy több mint nyolcszázezer karakteren kellett átverekednünk magunkat, mire valami érdekes történt – de persze bár ne történt volna. Mert amikor meg hirtelen valami egyedit mutatott a történet, akkor sokkal-sokkal rosszabb lett.
Nem érzem azt, hogy érdemes erről a trilógiáról beszélni. És hiába érkezik a szerző másik sorozata is, hiába lesz állítólag abban több mágia és több fantasy, hiába rugaszkodik el a valós történelmi eseményektől, egyszerűen semmi késztetést nem érzek, hogy abba is belevágjak.

* Kivéve talán a velocitáknak nevezett csodálatos kompániát, akik kegyetlen, félelmet nem ismerő, elképesztően gyors harcosok, olyan tökéletesen szép izomzattal, olyan elképesztő testtel, mint a görög szobroknak. No meg gennyedző, beteges, undorító arcbőrrel – amikre a főgonoszunk bőrmaszkot húzat velük (ami biztos jót tesz a bőrnek), nehogy látnia kelljen, amikor rajtuk legelteti a szemét. Szóval valahogy így képzeljük el a betegesen vágyteljesítő főellenséget.


Angus Watson: A vas diadala

1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Angus Watson: A vas diadala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A dicsőség a birodalmak hamvaiban kovácsolódik.

A harcos királynő és a római hódítók végül összecsapnak az izgalmas, epikus fantasy-trilógia utolsó kötetében.Caesar katonái feltartóztathatatlanul keresztülmasíroztak Gallián; mindenkit megöltek és könyörtelenül lemészároltak, aki az útjukba állt, a falvakat pedig kifosztották. Elérvén a partokat már csak a tenger választja el őket Britanniától, és készek rá, hogy lerohanják a szigetet és annak lakóit. Ám nemcsak egyszerű halandók segítik csapataikat, hanem egy sötét mágiával eltorzított, megállíthatatlan légió is. Lowa királynőnek valahogyan vissza kell vernie a támadást, azonban legkiválóbb hadvezére halott, fiatal druidájának pedig nincs hatalma. A helyzet látszólag teljesen kilátástalan, viszont a harcos királynő mindent meg akar tenni, hogy megmentse a népét a másik két lehetőségtől: halál vagy rabszolgasors.

Idővel minden birodalom elbukik, de vajon melyik oldal kerül ki győztesen a csatából?