Ngie értékelése


Ngie>!
Michael Walden: Eshtar – Második könyv

Cselekményleírás nélkül annyit mondanék, hogy előre borítékoltam magamnak, hogy ha szerettem az első könyvet, nem lesz ez másképp a második könyvvel sem. Nem is kellett csalódnom.

Mivel még jelenleg olvasom a trilógia záró darabját, még nem látok rá egyben, milyen középső testvér lett a második rész. Mivel rengeteg időt és eseményt ölel fel a trilógia, inkább érzem azt, hogy egyszerűen el van osztva a három kötetre az összes történés. Nem éreztem kevésbé izgalmasabbnak a második részt, mint az elsőt. Amit viszont nagyon szerettem, az a kedves megszokás, ami már a kezemben van, amikor olvasom a trilógiát. Szeretem a helyszíneket, a szereplőit, a témáit, történéseit.

ÉLJEN URUK VÁROSA, ÉLJEN GILGAMES!

Essünk bele pár konkrétumba.

Egyáltalán nem vártam az első könyv után, hogy én ennyire élvezni fogom a másodikban spoiler

Vittorya szálán spoiler

Mikael szálán spoiler

Az a jelenet, amikor Dareeos, csak azért, hogy üzenjen és meg mert megteheti, spoiler majd megjegyzi, hogy ezt bizony elszámolta valaki, kedvenc jelenetem maradt. Kicsit azt érzem ez többet árul el rólam, mint a regényről, és kicsit félek, hogy mit.

Meglepődtem az új idősíkon a könyv kellős közepén, de már edzett vagyok, meg se kottyan egy ilyen. Nem feltétlen ezek a részek voltak a kedvenceim, viszont kíváncsian várom, hogy még milyen idősík fog felbukkanni a jövőben.


Michael Walden: Eshtar – Második könyv

3.392 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.990 Ft –15%
3.392 FtSzukits ·
3.990 Ft –15%
2.841 Ftálomgyár könyvesboltok ·
2.990 Ft –5%
2.990 FtGalaktika ·
3.990 Ft –25%
Könyvtár
Michael Walden: Eshtar – Második könyv

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A történet folytatódik. Inisfael világán lassan szárnyra kap Eshtar vallása, és a háború kimozdul a patthelyzetből. Új korszak kezdődik, bár a királynő nem kerülheti el a vérontást.
Mikael és Arkady, négyszáz évvel később, más jellegű problémákkal néznek szembe: a politikai elit ellenük fordul, miközben több fronton kénytelenek háborút folytatni. Dareeos titkos flottája délen partra száll, és népirtásba kezd Új-Alexandriában, egy rejtélyes Sötét Apostol vezetésével; északon pedig maga a sötét nagyúr rombolja porig az útjába kerülő városokat.
Vittoryát útja a Föld múltjába vezeti, ahol segítségére siet Gilgames, Uruk királya, és ketten megdöntik a Férgek földi szolgájának, Aggának zsarnoki uralmát Mezopotámia felett.
Idővel fény derül rá, hogy minden esemény egyetlen rendszer részét képezi, melyet egy titokzatos időutazó tart a kezében.

Az SF-et fantasyelemekkel vegyítő ciklus második kötetében a fiatal főhősök nem ismernek határt sem térben, sem időben, mégsem a kalandok a legfontosabbak: a felnőtté érés folyamatának lehetünk tanúi, miközben a szereplők igyekeznek megbirkózni a vallás, a hazafiasság, a háború és az erőszak, valamint a felelősségvállalás és a szerelem problémáival.