donzella P értékelése


donzella P>!
Farkas Bíborka: Druidaösvény

Ha druidákról olvas az ember, akkor számos szerző utal arra, hogy a szertartásaikról, szokásaikról tulajdonképpen nagyon keveset tudunk, mert az igazi druidatudást szándékosan nem írták le, ami fennmaradt azok jellemzően más népek feljegyzéseiből rakható össze.
Ebből kiindulva nem is számítottam sokra, ami a druida szertartásokra vagy a beavatásokra vonatkozna, és ha ezt el tudjuk fogadni, akkor szórakoztatóvá válik a történet, és ugyan egy gyerek tanoncságát követhetjük – mégis arról esik a legkevesebb szó.

És most maga a főszereplő… minden, csak nem könnyen szerethető. Ez részben annak köszönhető, hogy a rengeteg esemény ellenére sem mutat jellemfejlődést (értem, hogy a nagyon fiatal – és a fiatal között mozog, de mégis). A másik pedig a jelleme. Az önmarcangolás – sehova nem tartozom, egyébként is jelentéktelen vagyok – és már én elég nagy vagyok, akarom között hullámzik.


Farkas Bíborka: Druidaösvény

2.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Farkas Bíborka: Druidaösvény

Az ókori Britannia csaták zajától hangos, népeit belviszályok mérgezik. A druidák kora leáldozóban van, ősi Isteneik kultusza hanyatlásnak indult, a távolból pedig új hódító próbálja eltiporni az egymással acsarkodó kelta törzsek világát: Róma, a hatalmas császári birodalom.
A népek összefogásának szükségességét csak kevesen látják be, ám Kernow-i Connor, a vándor druida közéjük tartozik. Az Istenek parancsára ki kell mentenie ellenségei keze közül egy kilencéves, látomásoktól vezérelt kislányt, Gwyneth-t, akit később tanítványául fogad. A habókosnak tartott gyermeknek azonban rá kell ébrednie arra, hogy számára a legnehezebben leküzdhető akadályt nem a törzsi ellenségeskedés, a természetfeletti világ, vagy Róma hódítási kísérlete jelenti, hanem a saját irányíthatatlan képességeivel és félelmeivel való szembenézés.
Vajon képes lesz Gwyneth végigjárni a Druidaösvényt? Miféle küldetést tartogatnak számára az erejüket még egyszer megmutató, ősi Istenek? Mi vár rá és szülőföldjére a Római Birodalom fojtogató ölelésében?
A Druidaösvény egy lebilincselően részletgazdag utazás a felnőtté válás mélységein keresztül a kelta kultúra lenyűgöző világába. A bátorság, az önfeláldozás, az állhatatosság merész próbája, a kelta törzsek történetének szomorú, de felemelően hősi krónikája.