donzella P értékelése


donzella P>!
Mark Lawrence: A lány és a csillagok

Ez az első könyvem az írótól, így nem tudom, hogy a gyakorlott olvasói ezt várták-e, vagy sem – nekem mindenesetre disszonáns az egész.

Adott egy (16? éves) lány, akit még nem avattak felnőtté. Aki hozott egy döntést már az első oldalakon. Aki nem arról győzködi, hogy rossz ötlet volt, az arról, hogy tulajdonképpen teljesen más motiválta, mint a testvéri szeretet, egészen addig, amíg a nagy dráma közepette végre kijelenti (ismét), hogy már pedig Ő menteni jött és így fog tenni…

Emellett szó szerint a napi túlélésért vívott harcban, még marad ideje egy kakas-udvart is maga köré húzni, az egyik a szerelméért küzd, a másik a társaságáért, a harmadik meg ki tudja miért, végülis az élet rövid.

Persze, hogy tovább bonyolítsuk a dolgokat, akad áruló, őrült hatalomra törő ellenfél, egy teljes elnyomó rendszer, amit mindenki kiszolgál. Rengeteg homályos utalás, és egy gyönyörű függővég. Annyira függő, hogy a szituáció közben állunk meg, és mivel a narrátor épp kezd eszméletlen lenni… snitt…

2 hozzászólás

Mark Lawrence: A lány és a csillagok

3.497 FtMai-Könyv ·
4.995 Ft –30%
3.541 FtKönyvtündér ·
4.995 Ft –29%
3.596 FtÚj Könyvek ·
4.995 Ft –28%
3.746 FtKönyvmarket ·
4.995 Ft –25%
3.996 FtJókönyvek.hu ·
4.995 Ft –20%
4.196 Ft Book24 ·
4.995 Ft –16%
4.245 FtRégikönyvek.hu ·
4.995 Ft –15%
4.246 FtLíra ·
4.995 Ft –15%
4.246 FtRocky ·
4.995 Ft –15%
2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Mark Lawrence: A lány és a csillagok

A jégen, a Fekete Sziklától keletre van egy verem, amelybe a gyarlott gyermekeket vetik le.

Az Abeth végtelen jégmezein nincs helye magányos embereknek. Még együttesen is épphogy csak lehetséges életben maradni, önmagában senkinek sincs rá esélye.

Ahhoz, hogy valaki elviselhesse a hideget, hogy kibírja a több hónapig tartó éjszakát, amikor szinte maga a levegő is megfagy, különleges vérvonal kell. Ettől különbözni végzetes, a változatosság pedig veszélyt hordoz magában. Márpedig Yaz nem olyan, mint a többiek.

Ezért elszakítják mindentől: elveszik tőle a családját, a fiút, akivel élete hátralévő napjait szerette volna tölteni, és egyedül kell utat törnie egy olyan, alapjaiban különböző, rejtélyekkel és veszedelemmel teli világban, amelyről még csak nem is sejtette, hogy létezik.

Szembesül azzal, hogy az Abeth világa sokkal ősibb és furcsább, mint képzelte volna. Ráébred, hogy a gyengeségei egy másfajta erő jelei. És megtanulja, hogy miként szálljon szembe a túlélés kegyetlen törvényeivel, amelyek kezdettől fogva uralták törzsének életét.

Csak a legmélyebb sötétségben ragyognak fel a csillagok.

A hazánkban is kiemelkedő népszerűségű fantasy szerző, Mark Lawrence várva várt új regénye, A Jég könyve trilógia első kötete.