BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

A kötet, amiben záródnak a szálak. Megtudjuk, ki áll most a szellemi bűnökért, és hogyan kapcsolódik mindez a szereplők múltjához. Hiszen Yiling pátriárkájának végzetéhez is hozzájárult, hogy a most bajt keverő már akkor is ügyködött.
De van más meglepetés is – a még nyitva hagyott kérdésekre most megkapjuk a válaszokat. Többek között, honnan vannak a sebhelyei és miért kapta Lan Wangji a korbácsolást. Miért kellett Wei Wuxiannek a démoni kultiváció felé fordulnia. Annak kifejezetten tragikus története van, hatásosan is van tálalva.
A szereplők elnyerik a jutalmuk, a büntetésük, és mindenki szembenézhet azzal, amit a másikról nem tudott, így a saját vétkeivel is. (Az nagyon durva, hogy a világ rossznak tartott Wuxianről a végére kiderül, hogy simán ő a legnagyobb hős a kötetben, aki mindig csak adott és adott, és még csak nem is tudták, hogy mekkora és milyen áldozatokat hozott.) Talán ez tetszett benne legjobban: ahogy kiderülnek a titkok, és láthatják, miket tévedtek, vétkeztek. Ennek ellenére képesek újfent ugyanolyan dolgokat művelni! Hát igen, az ember nehezen tanul és könnyen felejt. Van az egészben egy ciklikusság, amit Wuxian is szépen kimutat azzal, ahogy Yiling pátriárkájának helyére más kerül a mesebeli gonosz szerepébe.

Ez most talán nem annyira kalandos rész, de nem bántam. Cserébe kiderül minden, és érzelmileg vannak csúcspontok. A hősök még inkább azokká lesznek, és a gonosz tettei mögött is láthatjuk a pusztító rendszert. Azért én tudtam sajnálni többeket: nem egy karakter a szülei vétkéért lett kárhozott, a háttérből gonoszkodó meg puszta rosszindulatból miket okozott…
Eddig azt gondoltam, hogy a klánok ügyei, a politika és a hatalom a legpusztítóbbak az egyénre. Most viszont láthatjuk, hogy nem kell ilyen szintre elmenni. Az egyes emberek is tudnak sorsokat, birodalmakat romba dönteni nagyon kicsinyes okokból. Emberibb, érzelmesebb, szenvedélyesebb is már a kép.

Szenvedély, abból viszont többet kaptam, mint szerettem volna. Eddig csak érett a két főszereplő románca, itt már valódivá válik. Lehetett érezni, hogy ide tartunk, de a végére túl tömény, nyálas vallomásokkal és testi – lelki egymásra találással túlzóan sok ahhoz képest, hogy eddig csak utalgattak. Az is zavart, hogy nem tudtam eldönteni, mikor húzzák és ugratják csak egymást, mikor kell őket komolyan venni. Még a szexjelenetnél se tudtam néha eldönteni, hogy tényleg fájdalom van, vagy csak ez szexi beszéd akart lenni?

Zárásnak korrektnek éreztem, a szálakat szépen összefogja és jó történetek vannak benne. Sok fájdalommal, igazságtalansággal, botránnyal – mintha ez lenne a sorozat guilty pleasure botrány része. (Beleértve a Wuxian – Wangji szerelmet is.)
A szelleműzést és nyomozásokat jobban szerettem, de kellett egy ilyen rész is.
Fordulatokkal, sok érzelemmel meséli a szerző, így annak ellenére is lekötött, hogy a végére nekem túl tömény volt a szerelmi szál.


Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

2.817 Ftjoarshop.hu ·
3.990 Ft –29%
2.833 FtÚj Könyvek ·
3.990 Ft –29%
2.910 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.990 Ft –27%
2.993 FtKönyvmarket ·
3.990 Ft –25%
3.192 FtLíra ·
3.990 Ft –20%
3.352 Ft Book24 ·
3.990 Ft –16%
3.391 FtRégikönyvek.hu ·
3.990 Ft –15%
3.392 FtRocky ·
3.990 Ft –15%
Könyvtár
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Yiling pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a piszkálódásait és incselkedéseit.
Vajon mit akar tőle Lan Wangji, ez a kiemelkedő kultivátor? És mit kezdjen a másikkal ő maga?
Egy varázslatos történet hatalomról és háborúról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.
A regény több százezer példányban fogyott könyvben, és sok millió letöltésben e-könyvben, a sorozatot pedig, amelyet a Netflix is vetít, több milliárdszor töltötték már le a streamingoldalakról.