Ancalimë P értékelése


Ancalimë P>!
Karen Wynn Fonstad: Középfölde Atlasza

Karen Wynn Fonstad: Középfölde Atlasza Hiteles földrajzi útmutató J. R. R. Tolkien mitológiájához, A Gyűrűk Ura, A babó és A szilmarilok című művek világához

Ez a könyv ékes bizonyítéka Tolkien zsenialitásának. Egy könyv, amely teljesen úgy kezeli Tolkien világát, mintha tényleg létezne. Olyan földrajzi fogalmakkal dobálózik mintha a mi világunkat vizsgálná. Nem nagyon szeretem a földrajzot, de akkor is jó volt Tolkien világával ilyen megközelítésből is megismerkedni. Bár a hiányos földrajzi ismereteim miatt számomra kicsit nehéz olvasmány. A csataleírások és az esemény összefoglalók viszont nagyon élvezetesek. Gyorstalpalónak is megfelelnek, ha már elég sokat felejtettünk a könyvekből. A térképek pedig nagyon részletesek, nagyon szerettem elmerülni bennük, követni rajtuk a leírtakat. Biztos sokszor elő fogom még venni.


Karen Wynn Fonstad: Középfölde Atlasza

4.242 Ftálomgyár könyvesboltok ·
4.990 Ft –15%
8.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Karen Wynn Fonstad: Középfölde Atlasza

Karen Wynn Fonstad könyve, a Középfölde Atlasza nem hiányozhat egyetlen Tolkien-rajongó könyvespolcáról sem. A mű részletes útmutatást nyújt Középfölde földrajzához, az Óidők-beli alapítástól kezdve egészen a harmadkor végiéig, s végigkalauzolja az olvasót a tolkieni mitológia valamennyi fontos eseményén, nagyobb csatáján és ismerteti Bilbó, Frodó és a Gyűrűszövetség utazását. Az Atlasz a legfrissebb források (The History of Middle-earth) feldolgozásával készült – a térképek közel egyharmada újonnan került a teljes egészében felülvizsgált és javított szöveg mellé –, és teljesen új megvilágításban tünteti fel A szilmarilok, A babó és A Gyűrűk Ura varázslatos világát. Mintegy 180 kétszínnyomású térképet és ábrát, valamint közel 100 részletes leírást találhatunk a könyvben.