BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Ebben a kötetben feltárul a múlt, és megkapjuk azokat a válaszokat, amelyekre a kezdetek óta kíváncsi vagyok.
Hogyan lett olyan rossz híre Wei Wuxiannek? Hogyan lépett a démoni kultiváció útjára? Az előző részek jelenbeli eseménysora nem halad, cserébe elmeséli a múltat.

Kalandos, szomorú történet ez, amelyben a hatalom minden baj okozója. Wei egy olyan klánhoz kötődik, melyet a legnagyobb klán, a Wen ki akar irtani. Wuxian azonban túléli, és erősebben jön haza. A kultiváció különc fenegyereke lesz, aki részt vesz a bosszúban, nevet szerez, de az igazságtalanságot nem bírja, és ezért lesz kitaszítottá.
Valahol nagyon szomorú, ahogy a hatalom mindig korrumpál. A klánok kivívják a szabadságuk, és elkezdik kitermelni az újabb zsarnokot, aki a Wenek helyére lépne. Wuxian szót emel ellene, és nem engedi az ártatlanokat is kivégezni. Pedig megmondják neki: amíg a hatalmasok oldalán áll, addig megtűrt különc lesz, egy csodagyerek. Amint nemet mond nekik, máris azzal jönnek, hogy rossz úton túl nagy hatalmat szerzett és ellenséggé teszik.
Nekem leginkább ennek a meséje volt ez a regény. Ahogy a nemes szándék is félremegy, az igazaknak meg nem marad csak egy út, az is a kárhozat felé vezet.

Wuxian jellemének eddig nem látott részét látjuk meg. Az embert, aki felelősséget vállal másokért. Egy jó vezetőt, aki lehetetlen helyzetbe kerül, és ott is igyekszik megfelelni. Nagyszájú, magabiztos – de itt látjuk, milyen amikor megtörik. Amikor az erő túlnő rajta, és akaratlanul is tragédiákat okoz. Egy sokkal emberibb, törékenyebb, de így érthetőbb és szerethetőbb Wuxian alakját kapjuk.
A többi szereplővel is látjuk, hogyan alakul a kapcsolata és jut arra a pontra, ahol az előző két kötetben láttuk. Hogy mérgezi meg a féltékenység a testvéri kapcsolatot, és milyen vak tud lenni arra, hogy ki szereti és mennyire.
A bromance is kevesebb, de más szemszögből lehet vizsgálni, hogy Lan Wangji hogyan kötődött már hozzá korábban is. Ő most egy kicsit jobban árnyékban marad, de továbbra is fontos része az eseményeknek.

Saját jogon is kalandos, érdekes regény, de most érzelmileg új pontokra ér el. Komolyabb és halálosabb a klánok közti játszma, amit végre kezdek átlátni. Magam is meglepődtem, de ezzel a kötettel helyére került, amit a másodikban képtelen voltam felfogni. Ki kivel szövetséges, miért azt teszik, amit. Nagyon kellett ez a rész, megadja az alapokat és sok mindent meg lehet így már érteni.

Még nem ér ebben teljesen végére a múltjárás, szokás szerint erős nyitott vége van, de van még belőle kötet. A világa jól kidolgozott, összetett és megint jó volt elmerülni benne.


Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

2.817 Ftjoarshop.hu ·
3.990 Ft –29%
2.833 FtÚj Könyvek ·
3.990 Ft –29%
2.953 FtMai-Könyv ·
3.990 Ft –26%
2.990 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.990 Ft –25%
2.993 FtKönyvmarket ·
3.990 Ft –25%
3.192 FtLíra ·
3.990 Ft –20%
3.312 FtJókönyvek.hu ·
3.990 Ft –17%
3.352 Ft Book24 ·
3.990 Ft –16%
3.391 FtRégikönyvek.hu ·
3.990 Ft –15%
3.392 FtRocky ·
3.990 Ft –15%
Könyvtár
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 3.

Yiling pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a piszkálódásait és incselkedéseit.
Vajon mit akar tőle Lan Wangji, ez a kiemelkedő kultivátor? És mit kezdjen a másikkal ő maga?
Egy varázslatos történet hatalomról és háborúról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.
A regény több százezer példányban fogyott könyvben, és sok millió letöltésben e-könyvben, a sorozatot pedig, amelyet a Netflix is vetít, több milliárdszor töltötték már le a streamingoldalakról.