donzella P értékelése


donzella P>!
Bán Mór: A Hadak Ura

Úgy tűnik ennél a sorozatnál mindig nehezményezek valamit. :)
Végre elmaradtak a narrátori jövendölések, de már arra rájöhettünk, hogy csak az hal meg, akinél konkrétan írva vagyon, hogy meghalt – és legalább 2 szereplő is tanusíthatja, aki látta, esetleg meg is tapogatta – biztos, ami biztos.
Ezért nyugodtan el lehetne mondani, ki az a fogoly, akit hurcibálnak a gonoszok, vagy épp bújtatva ápolgatják a másikat.
Az előző értékelésnél felvetettem a hölgyszereplők közötti párviadalt Zolta figyelméért, és végülis ez az a szál (mármint az érzelmi-szerelmi), ami igazán esetlenre sikeredett (szerintem).
Továbbá meggondolandó, hogy a sorozat után akarok-e az írótól olvasni, ennyi szemléletes leírást hullacafat, csöppenő ember – és minden más maradványokról, azt hiszem nem akarok tudni a közel – és ha lehet, a távoli jövőben sem. :D


Bán Mór: A Hadak Ura

2.124 FtKönyvtündér ·
2.999 Ft –29%
2.159 FtÚj Könyvek ·
2.999 Ft –28%
2.219 FtMai-Könyv ·
2.999 Ft –26%
2.399 FtJókönyvek.hu ·
2.999 Ft –20%
1.701 Ftálomgyár könyvesboltok ·
1.790 Ft –5%
1.790 FtBook and Walk
Könyvtár
Bán Mór: A Hadak Ura

A Hunyadi-ciklus szerzőjének nagy sikerű Nomádkirály fantasy-sorozata megújulva, átdolgozott kiadásban kerül az olvasók elé.

Nomádia vadonjaiban mindenre elszánt csapat tör előre titkos célja felé. Fehértemplom romjai között azonban rajtuk ütnek Gadur pokolbéli szolgái, hogy megszerezzék a rég halott uralkodó ereklyéit. A összecsapás túlélőire újabb megpróbáltatások várnak: egymástól elszakítva, ellenséges vidéken kell keresztültörniük a nomád törzsszövetség területére.
Útjukon nemcsak a Hor-papok üldöző harcosaival kell megküzdeniük, de a Holdtenger partján rájuk leselkedő, rég kihaltnak hitt teremtményekkel is. Küldetésük sikerén pedig nem kevesebb múlik, mint Kárpáthia népeinek jövője, a vérszláv hordák ellen vívott háború kimenetele.

A Nomádkirály-ciklus a múlt és a jövő emlékeit elegyítve beszéli el a Kárpát-medence népeinek a Hor-papok uralma ellen vívott háborújának története. Nem létező, mégis ismerős világba kalauzolja az olvasót a szerző, olyan világba, ahol minden helyszín ismerősen köszön vissza ránk. A magyar mondakincs motívumaiból bőségesen merítkező történet egyszerre lélegzetelállító kalandregény, nagyszabású hősi eposz és sötét ecsetvonásokkal megfestett jövőfantázia.