trombitang  értékelése


trombitang >!
Raoul Renier: Az exorcista

Ahogyan azt már megszokhattuk Kornya Zsolttól ezek is nagyon sötét, de gyönyörűen megírt történetek, ezúttal középpontban egy igazán szimpatikus egyházi méltósággal, az exorcistával és csapatával. Feladatuk, hogy a felszögezett Krisztus legfőbb ellenségeit (megszálló démonokat, vámpírokat, vérfarkasokat, mágusokat) felkutassák, levadásszák, vagy éppenséggel „megszelídítsék” és képességeiket az egyház szolgálatába állítsák.
A szörnyvadász téma miatt óhatatlanul párhuzamot vonhatunk Sapkowski Vaják sorozatának első novellás kötetével, és – bár az nálam örök kedvenc – szerény véleményem szerint ez a novellafüzér, pontosabban a novellák nagyobb része, van olyan jó, mint a lengyel mester írásai.
Ezt a kötetet, és a Sötét Mersant sorozat többi részét is melegen ajánlom mindazoknak, akiknek az izgalmas történeteken felül a magas irodalmi nívó is fontos.


Raoul Renier: Az exorcista

2.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Raoul Renier: Az exorcista

Csupán egy mosolygós szemű öregember galambszürke reverendában. Nem parancsol seregeknek, nem rendelkezik aranykincsek fölött. Nem született különlegesnek: nem bír semminő varázserővel, nem réved vissza a múltba régi életek ködén át, imái ugyanúgy szállnak az Úrhoz, mint bárki halandó léleké. Még a hite sem oly szilárd, mint a szenteké és mártíroké, hiszen folyamatos kétkedéséből táplálkozik.

És a titkok leple mögött mégis ő a keresztény Európa első számú védelmezője: pajzs, kard és fenyítő ostor egy személyben. Ő felel érte, hogy nemesek és pórok nyugalmát ne háborgassák a Golgota előtti időkből visszamaradt szörnyfajzatok. Ő száll harcba a vámpírokkal és farkasemberekkel; a szellemekkel és a boszorkányokkal; ő hívja tetemre a pogány igéket forgató mágusokat, még mind közül a leghatalmasabbat is, aki Sötét Mersant néven vonult be a krónikák lapjaira. Ő…

AZ EXORCISTA