Zanbar értékelése


Zanbar>!
Ynevi kóborlások

Hiánypótló ám közben mégis hiánykeltő alkotás.

A MAGUS utoljára a klasszikus korban adott magáról érdemi életjeleket, köztük ezzel a kötettel, melyben végre kaptunk egy változatos kaland sorozatot, ahol ész, erő és oly szent akarat együtt roskadozhat a feladat súlya alatt.
Talán éppen e ritka mivolta adta azt, hogy túlságosan széles körű akart lenni, amolyan mindent egykötetben dolog, hogy keresztül sodorja a játékos egész Yneven. Közben viszont egyértelműen fókuszt veszített, hiszen nincs meg sem az életútjáték „sansza”, sem a jól összerakott „oneshot” jellege. Emellett nagyon látszik rajta, hogy melyik művet ki találta ki, vagy éppen gondozta – hiszen a Véridő már nem is annyira modul, mint inkább egy újabb, igaz izgalmas Geofrámia fejezet Toronról és egy újabb esély arra, hogy tovább fokozza a zavart az ekkora már amúgy is széttöredezett játékrendszerben – igen Ikrek, rátok gondolok :-)
Sok hiányt kipótol, közben viszont rámutat, mennyire hiányoztak a tematikus kalandmodul gyűjtemények ebből a korszakból, melyek egy-egy típusú kalandra, vagy földrajzi területre fókuszáltak volna.


Ynevi kóborlások

1.050 Ft-tólRégikönyvek.hu antikvár
1.800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Ynevi kóborlások

Egy tucatnyi kalandmodult foglaltunk e helyütt egy kötetbe. A válogatásban az újonnan született modulok mellett helyet kaptak az eddigi kalandmodul bajnokságok legjobb és máig is érvényes darabjai is. Ynev legkülönbözőbb vidékeire kalauzolnak minket e lejátszható történetek: Shadon vizeitől kezdve, Gorvikon és a Taba el-Ibarán át Toronig és Tarin határvidékére juthatunk általuk. Nemcsak a pontos történetvázlat, de számtalan kidolgozott NJK, térképek, új bestiák, varázslatok és varázstárgyak, veszedelmesebbnél veszedelmesebb mérgek és áfiumok segítik a kalandmesterek munkáját, akik számos olyan helyzetbe vezethetik játékosaikat, ahová eddig játékosainak nem lehetett bejárása. S emellett Toronról kisebbfajta kiegészítőt is találhatnak a sötét birodalom szerelmesei. A kalandok között egyaránt akad olyan, amely gyorsan végigjátszható, s vannak amelyek több játékülésre elegendő szórakozást nyújtanak: található itt alacsony tapasztalati szintűek számára készült modul, de némelyik még a félisteni hatalommal bíró karakterek számára is csak éppen túlélhető.