BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Egy fiatalos, csajos Macskanőt kaptunk, amiben jó buli rossznak – vagyis antihősnek – lenni! Hajrá, csajok!
A történet fókuszában Selina áll, aki bármilyen áldozatra kész, hogy súlyosan beteg húgát életben tartsa. Így keveredik egy bandába, így figyel fel rá az Árnyak Ligája. Alkut köt a testvéréért. A Liga kiképzése után tér vissza Gothambe, és a Macskanő jelmezében bűnkirálynő születik. Harley Quinn és Méregcsók lesz a társa, és Batman távollétében Batwinggel csap össze a fiatal nő. A szerelem és a titkos cél azonban kész pár dolgot átírni, miközben a Liga sem pihen.

Maas ezúttal is újraértelmezett számunkra egy sztorit. Macskanő hagyományosan Batman ellensége/szerelmese, itt viszont fiatalítottak a nőn, így a párja is fiatalabb lett – Batwing. Egy egymással flörtölő, vetélkedő és harcoló kapcsolat ez, aminek alapot ad majd az, hogy minden különbség ellenére mennyi a közös pont a múltjukban. Mindketten szenvedtek, áldozatokat hoztak, és Selina a látszat ellenére jó lány.

Tetszett a megközelítés és a hangulat. Nem romantikus irányba lett a sztori eltolva, Selina egészen másért küzd, és a végén jót is mosolyogtam, meglepődtem, amikor kiderült, mire játszott végig. Kalandos és akciókkal teli történet végig, aminek jó a humora és a hangulata. A csajbandát a három antihőssel kifejezetten szerettem.
Három nő, három karakter, mások és jó csapatot alkotnak. Azt is nagyon szépen megfogta Maas, hogy milyen bonyolult a kapcsolat Harley és Méregcsók között. Ahogy van ebben szerelem, barátság, és hiánypótlás is. (Harley itt még nincs túl 100%-ban Jokeren. Méregcsóknak van egy olyan mondata, hogy Joker egy olyan beteg részt ért el Harleyban, amire neki esélye sincs. De imádtam azt a részt… Ok, kissé Joker megszállott vagyok, és én szerettem a Joker-Harley párost, ha itt egyértelmű is, hogy Méregcsók jobb a nőnek.)
Van humora, könnyed és bulis.

Ezzel szemben Luke része a fájdalmakról szól. Az simán lehangoló a lányok mellett. Persze, Luke hős, és megkapta a szuperpasik mesterhármasát: gazdag, istenien néz ki és vág az esze – de szenved és rosszul érzi magát a bőrében. Itt is jól megfogalmazza maga Maas, ami hangulatában visszaadja: vénembernek érzi magát. Nem is csoda, hogy szívesebben olvastam a lányokról. Ugyan Selina kihívást jelent, jön egy kis románc is, nem rossz karakter Luke és neki is vannak kalandjai, csak nekem nagyon nem esett jól az a sok kín a lányok részei után. Selina is nagyon durva dolgokon ment át, de neki sokkal élhetőbb a hozzáállása. (Plusz az nem nagyon dedós, ahogy Batman párszor hazacsörög, hogy szólj, ha segítenem kell valamit? Jesszus. Mintha nem egy tengerészgyalogos lenne a srác, miközben technikai zseni is.)

A regény cselekménye pörög, kapunk korrekt akciókat, vannak meglepő húzások, és miközben ezt-azt átértelmez a DC szereplőkben, mégis önmaguk maradhatnak.
Nekem bejött! Izgalmas, humoros, hangulatos.


Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

2.763 FtKönyvtündér ·
3.899 Ft –29%
2.807 FtÚj Könyvek
2.924 FtKönyvmarket ·
3.899 Ft –25%
2.925 Ftkonyvkolcsonzo.hu
3.002 FtKönyvmolyképző ·
3.899 Ft –23%
3.119 FtJókönyvek.hu
3.275 Ft Book24 ·
3.899 Ft –16%
3.314 FtRégikönyvek.hu ·
3.899 Ft –15%
3.314 FtRocky ·
3.899 Ft –15%
1.900 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

Selina tökéletes tolvaj.

Luke gondterhelt hős.

Gotham Cityben nem mindenki az, aminek látszik.

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas mutatja be a felnőtté váló Selina Kyle-t, aki biztosan elrabolja az olvasók szívét az új, várva várt világszenzáció YA regényben, az akciódús és izgalmakkal teli Macskanőben!

Két évvel azután, hogy kijutott Gotham City nyomornegyedéből, Selina Kyle a titokzatos Holly Vanderheesként tér vissza. Batmant elszólítja egy fontos küldetés, így könnyű préda a város .

Mindeközben Luke Fox be akarja bizonyítani, hogy Batwingként képes segíteni az embereken. A Macskanőt veszi célba, az újonnan felbukkanó tolvajt, aki Méregcsókkal és Harley Quinn-nel portyázik. Emberére akadt volna?

Selina ádáz küzdelmet folytat: éjszakánként Batwinggel, napközben pedig a pokolian jóképű szomszédjával, Luke Foxszal. Vajon képes lesz-e végrehajtani a legfontosabb tervét, miközben a múlt egy darabkája veszéllyel fenyegetve a nyomába szegődik?