BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

A történet pont ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. A csapatnak van még egy harca egy kultivátorral, kimentik a gyerekeket, majd Wei Wuxian próbál válaszokat találni arra, Lan Wangji miért tart ki mellette és segíti. Közben a nyomozásuk a klánok csatájához vezet és Wuxian igazi személyazonossága sem lehet titok örökké.
Alapvetően kétféle történetet kaptunk most: haladtunk előre lineárisan, és a szörnyvadászat után a klánok politikájába, harcaiba is beleleshettünk. Számomra ez a rész valósággal fájdalmas volt, teljesen bele is zavarodtam, ki milyen család sarja, mi a rangja és miért is esnek egymásnak?
Másfelől múltbeli történeteket kaptunk, ott is volt szörnyvadászat és tovább árnyalja a főszereplői kapcsolatát a szerző. Szerencsére mindig van valami kaland, akad humor is, így az érzelmes részeken is át lehet lendülni.
Mert bizony erre a részre már bimbózni kezd a bromance. Még nem tudtam eldönteni, ehhez mit szólok. Lan Wangji oldaláról szépen fel van építve, a múltból indulva a jelen felé, Wuxian azonban más karakter. Ha korábban teljesen más volt a beállítottsága, mitől változna meg most? Egyelőre még tapogatózó ez a vonal, de fokozatosan erősödik. Az első rész után még csak a sorok között lehetett érezni, itt már azt vártam, mikor lesz pár belőlük.
A fantasy világát, a mágiát, a mágikus fegyvereket és a különböző harcokat, kalandokat most is szerettem. Változatos, ötletes és kalandos.
A magánélet építkezik, és ha ez-ez kérdőjeles is nekem, íve van és érzelmileg összerakja a szerző.
A múltbeli részek hozzátesznek a jelenhez, és miközben önálló kalandok is, motívációkat fednek fel és kicsit közelebb visznek ahhoz is, miért kellett végezni Wuxiannel anno – hozzáteszem, maradt még annyi rejtély, hogy jusson belőle a következő részre is. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nyitott, függő véget kapunk.
Csak az a politikai, egymásnak esős, sok klános rész… azzal még a kötet eleji szereplős puskával sem tudtam mit kezdeni. Így remélem, a folytatásban inkább a kalandokból lesz több, és nem a klánok életéből, politikájából.


Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

2.817 Ftjoarshop.hu ·
3.990 Ft –29%
2.828 FtKönyvtündér ·
3.990 Ft –29%
2.873 FtÚj Könyvek ·
3.990 Ft –28%
2.953 FtMai-Könyv ·
3.990 Ft –26%
2.990 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.990 Ft –25%
2.993 FtKönyvmarket ·
3.990 Ft –25%
3.192 FtJókönyvek.hu ·
3.990 Ft –20%
3.192 FtLíra ·
3.990 Ft –20%
3.391 FtRégikönyvek.hu ·
3.990 Ft –15%
3.392 FtRocky ·
3.990 Ft –15%
Könyvtár
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.

Yiling pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a piszkálódásait és incselkedéseit.
Vajon mit akar tőle Lan Wangji, ez a kiemelkedő kultivátor? És mit kezdjen a másikkal ő maga?
Egy varázslatos történet hatalomról és háborúról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.
A regény több százezer példányban fogyott könyvben, és sok millió letöltésben e-könyvben, a sorozatot pedig, amelyet a Netflix is vetít, több milliárdszor töltötték már le a streamingoldalakról.