Nevox értékelése


Nevox>!
Django Wexler: A pokoli zászlóalj

Befejeződik az ötrészes sorozat, mgéhozzá Vhalnich visszatérésével a száműzetéséből, és a Végítélet Fenevadjának eljövetelével. Azt kell mondanom, hozta az összes többi könyv színvonalát, ügyesen lezárta a történetet, bár nekem személy szerint az első és a harmadik könyv sokkal jobban tetszett. Természetesen itt is folytatódik a parafrázis, nem is olyan burkolt utalások a francia forradalom történetére. Ebben a részben találkoznak a főszereplők, összefognak, hogy szembeszálljanak a Fenevaddal, és ezen küzdelemben a mágia jóval nagyobb szerepet kap, mint eddig, most a nagy összecsapások seregek között kicsit háttérbe szorultak. Kapunk itt is remekül megírt hadmozdulatokat, de főként a mágiahasználók összecsapása ez. Winter története talán a legérdekesebb, de most nem volt olyan szereplő akinek a nézőpontja kizökkentett volna, talán Raesinia oldotta meg kissé túl könnyen az akadályokat, nem éreztem, hogy igazán nagy kihívással került volna szembe.
Nagy előnye a sorozatnak, hogy a színvonal mindig egyenletes maradt, nagyon jól visszaadta a hadseregbeli létet, és kiemelkedően jók a csataleírásai, jól kezeli a nagy hadseregek összecsapását. Tetszett a valós eseményekkel való párhuzamosság, ugyanakkor kissé gyengének érzem a Fenevadat, nem tudott akkora súlyt adni neki, nem volt igazán jól kidolgozott gonosz. A mágiával járó összecsapások néhol parádésak, de nekem talán elfért volna több világépítés, jobban belemenni az országok viszonyaiba, ahogy a harmadik részben történt.
Ettől függetlenül izgalmas, érdekes és szórakoztató flintlock fantasy, ami talán méltatlanul alulértékelt. Szívesen olvasnék még a világban játszódó történeteket, úgy láttam írt még pár kisregényt, novellát Wexler a szériához.


Django Wexler: A pokoli zászlóalj

3.360 FtKönyvmarket ·
4.480 Ft –25%
3.808 FtRégikönyvek.hu ·
4.480 Ft –15%
Könyvtár
Django Wexler: A pokoli zászlóalj

A Fenevad, az Elízium erődvárosa alá ezer éve bebörtönzött ősi démon elszabadult. Elmét elme után nyel magába, és pestisként terjed szerte északon. Az általa állított sereg Vordan szívét fenyegeti, parancsnoka pedig nem más, mint a fenevad legnagyobb nyeresége: a legendás hadvezér, Janus bet Vhalnich.
Miközben Raesinia Orboan királynő, és katonái: Marcus D'Ivoire és Winter Ihernglass a nehezen megvívott hadjárat utóhatásaival küzdenek, olyan árulásnak jutnak a nyomára, amelyet egyikük sem láthatott előre. Derült égből villámként csap le a hír: Janus kikiáltotta magát Vordan császárává. A fővároson úrrá lesz a káosz, és a tiszteknek és csapataiknak dönteniük kell, hogy a királynő vagy a császár mellé állnak.
Raesiniának harcolnia kell azért, hogy megtarthassa uralmát országa felett, és ezzel azt kockáztatja, hogy azzá válik, amivé sohasem akart. Marcusnak volt parancsnoka, a mindeddig legyőzhetetlennek hitt stratéga ellen kell csatába szállnia. A sebeiből lábadozó és szeretteit gyászoló Winter pedig tudja, hogy talán a benne lakozó démon az egyetlen, ami a Fenevad és a teljes pusztulás között áll…