bartok_brigitta P értékelése


bartok_brigitta P>!
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Sokan bírálják ezt a kötetet, hogy cukormázas lett, vagy „majdnem” felesleges. Bevallom, hogy nekem is többször beletört a bicskám ebbe az értékelésbe, mert fogalmam sem volt arról, hogy hogyan kellene belekezdenem. Részemről úgy gondolom, hogy ez a rövidke könyv egy remek átvezetés; Egy lezárás, amit hiányoltam a harmadik kötetből, és egy kezdet, ami elővezeti az új kalandokat.
Tetszett, ahogy Sarah J. Maas levezette, hogy az Éjszaka udvarának tagjai miként élték meg a háború utáni időszakot. Esélyt adott arra, hogy a borzalmak leülepedjenek, és – a Karácsonyhoz nagyon hasonló ünneppel – egyben reményt, hogy a sötétség után újra kisüthet a nap. A szereplőkre igenis ráfért ez a falatnyi boldogság, egyáltalán nem érzem azt, hogy események tekintetében kevés lenne a kötet.
Sokszor bíráltam Maast, hogy hagyja a romantikát felülkerekedni a valódi történéseken, de azt el kell ismernem, hogy gyönyörűen tudja érzékeltetni az érzelmeket. Szeretem a képeket, amikkel képes átadni egyes szereplők belső vívódásait, jellemük finom részleteit. Külön örültem az új szemszögkaraktereknek, s bár Nesta elment egy nekemnemtetszik irányba, de valamiért már most sokkal érdekesebb karakternek tartom, mint Feyre-t valaha. Az a kis ízelítő, amit a könyv végén kaptunk, nagyon-nagyon felcsigázott, szóval azt hiszem, hogy tovább fogom olvasni a sorozatot.


Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

2.118 Ftjoarshop.hu ·
3.499 Ft –39%
2.250 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.499 Ft –36%
2.587 FtMai-Könyv ·
3.499 Ft –26%
2.624 FtKönyvmarket ·
3.499 Ft –25%
2.799 FtJókönyvek.hu ·
3.499 Ft –20%
2.939 FtKönyvmolyképző ·
3.499 Ft –16%
2.974 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.499 Ft –15%
2.974 FtLíra ·
3.499 Ft –15%
2.974 FtRégikönyvek.hu ·
3.499 Ft –15%
2.974 FtRocky ·
3.499 Ft –15%
1.700 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

A remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.

Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.

Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.

A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik.