ujhelyiz P értékelése


ujhelyiz P>!
Jim Butcher: Dead Beat

Nehéz egy hosszú sorozatot megírni – könnyű belefutni abba, hogy nincsenek igazából újdonságok, vagy épp azért, hogy újdonságok jöjjenek, jöhet a „cápaugrás” link. Aztán van a Dresden-akták sorozat, ahol minden kötet hoz egy mágikus lényt vagy csoportot, és elkezdi részletesen kifejteni, hogy mi lehet vele, miközben hősünk faltól falig csapódva ugyan, de elrepül a végső összecsapásig, ahol megvédi Chicagot, már ha nem éppen az egész világot valami őrült tervtől.

Nem tudom, hogy Butcher mit csinált, ugyanis ennek a sablonnak a 7. kötetre régen ki kellett volna fulladnia, de a dolog még mindig működik. A nekromancia és a halottidézés eddig hiányzott a mitológiából, de ez a lyuk iszonyú alaposan be lett most tömve, kreatív alkalmazásokkal, de összevethető módon az eddigi mágiával. Főhősünk, Dresden is fejlődőképes, eljutott végre odáig, hogy lehet a barátaitól segítséget kérni, akik a kötetben a fehér vámpírtól kezdve a rendőrön és vérfarkason keresztül a polka-rajongó boncmesterig terjednek éppen – ne kérdezz, POLKA WILL NEVER DIE!

Ok, a kötet végére kimondható, hogy eljött a cápaugrás ideje is, elvégre nehéz komolyan venni azt, amikor hősünk spoiler – de valahogy semennyire sem rontotta el az élményt az amúgy tömény hülyeség – ugyanis a könyv abszolút nem veszi komolyan magát, inkább csak kieresztette a gőzt. És erre időnként naiv olvasóként komoly szükségünk is van.


Jim Butcher: Dead Beat

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Jim Butcher: Dead Beat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harry Dresden must save Chicago from black magic and necromancy — but first, he must locate the Word of Kemmler. Just as soon as he figures out what that is . It’s all in a day’s work for the city’s only professional wizard … assuming he can live to see the end of the day.