vadpingvin értékelése


vadpingvin>!
Moskát Anita: Horgonyhely

Ezen kívül csak egy novellát olvastam eddig Moskát Anitától, de már most látom, mennyire profin tud írni. Kíváncsi vagyok, hová fog továbbfejlődni az évek során írói karrierje. Az biztos, hogy máris jól megy neki az, hogy kiragad valamit a valóságból, jól megcsámcsogja, és azt az olvasók elé öklendezi, akik azt szépen csócsálhatják tovább. Bár a horgonyhely megléte is egy nagyszerű alap, szerintem most nem sikerült jól megírni a történetet. Még a sztori első harmadát érdeklődve olvastam, de onnan már nehezen olvastatta magát a könyv, nagyon leült az egész pont ott, ahol a változások kezdődnének, aztán a végére kaptam egy kifejezetten gyenge befejezést.
Az nem baj, ha nincs egy jó történet, még elvihetnek egy regényt a szereplők is a hátukon. Itt nem. Az se baj, ha nincs egy szimpatikus karakter sem, nem kötelező az, de hogy mindegyikük épp ugyanolyan bamba és ugyanolyan bénán reagál mindenre, az már zavaró.
Akkor még vihetné a regényt a mögöttes tartalom és gondolatok. Lehet, hogy emiatt kapott ennyire magas pontokat? Nem tudom, nem olvastam még mások értékeléseit. Nálam nem. Úgy érzem, nem alkot elég koherens világot, a könyv végi magyarázatokat pedig kevésnek tartom. Néhány bennem maradt kérdés a teljesség igény nélkül: spoiler És-és-és így tovább. Nyilván jó az, ha kérdéseket és gondolatokat ébreszt valakiben egy könyv, de nem ilyen módon.


Moskát Anita: Horgonyhely

2.473 FtKönyvtündér ·
3.490 Ft –29%
2.581 FtMai-Könyv ·
3.490 Ft –26%
2.792 FtJókönyvek.hu ·
3.490 Ft –20%
2.932 Ft Book24 ·
3.490 Ft –16%
2.966 FtLíra ·
3.490 Ft –15%
2.966 FtRégikönyvek.hu ·
3.490 Ft –15%
2.967 FtRocky ·
3.490 Ft –15%
2.990 Ftshop.konyvmogul.hu ·
3.490 Ft –14%
1.891 Ftálomgyár könyvesboltok ·
1.990 Ft –5%
1.990 FtBook and Walk
Könyvtár
Moskát Anita: Horgonyhely

Egy birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét.
A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert – ez pedig az egész világukat felforgathatja.
Moskát Anita merész témát feszegető, lenyűgöző regénye felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára.